Κυπαρίσσης: Συναθλητής του Τάσου Μπερδέση ο 45χρονος που συνελήφθη για την απαγωγή

Ο πυγμάχος που είχε εμπλοκή στο στάδιο της αρπαγής του 40χρονου επιχειρηματία Γιώργου Κυπαρίσση τον περασμένο Δεκέμβριο, ήταν παλιός γνώριμος των αρχών καθώς φέρεται να είχε απασχολήσει στο παρελθόν για ληστείες, κλοπές και εκβιασμούς.

Ανατρέχοντας στο παρελθόν του 45χρονου, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, διαπίστωσαν ότι εκτός από σεσημασμένος, ο συλληφθείς αρκετά χρόνια πριν υπήρξε πρωταθλητής της πυγμαχίας και μέλος της Εθνικης Ομάδας. Μάλιστα συναθλητής του ήταν ο Τάσος Μπερδέσης, που έπεσε νεκρός τον περασμένο Μάιο στη Βάρη, σε ένα ακόμα συμβόλαιο θανάτου στον χώρο της νύχτας.

Η σύλληψη του 45χρονου έρχεται να προστεθεί σε αυτές των τριών απαγωγέων που εντοπίστηκαν 14 ώρες μετά την απελευθέρωση του Γιώργου Κυπαρίσση. Πλέον οι έρευνες των αρχών στρέφονται στον εντοπισμό δυο ακόμα συνεργών τους, που φέρεται να είχαν περιφερειακό ρόλο στην απαγωγή.

Παράλληλα η ΕΛ.ΑΣ. αναζητά και τα υπόλοιπα λύτρα που δόθηκαν για την απελευθέρωση του επιχειρηματία, καθώς μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί οι 350.000 από τις 800.000 ευρώ.

Πώς έγινε η σύλληψη

Όλα εκτιλύχθηκαν στις 17:10 το απόγευμα της Δευτέρας όταν αστυνομικοί εντόπισαν τον 45χρονο να επιβιβάζεται σε ένα αυτοκίνητο μάρκας Audi, στη συμβολή των οδών Ανδριανού και Αργυροκάστρου, στο Χαλάνδρι. Από τον έλεγχο στις πινακίδες διαπιστώθηκε ότι είναι πλαστές και το Ι.Χ. είχε δηλωθεί ως κλεμμένο.

Όταν οι αστυνομικοί, που ήταν πεζή, προσέγγισαν το αυτοκίνητο, ο 45χρονος επιχείρησε να τους παρασύρει.

Εκείνοι άνοιξαν πυρ, στοχεύοντας τα λάστιχα και τη μηχανή του οχήματος, μια από τις σφαίρες όμως κατέληξε στο πόδι του κακοποιού. Ο άνδρας εγκατέλειψε το Ι.Χ. και προσπάθησε να διαφύγει πεζός, όμως συνελήφθη. Οι αστυνομικοί που είχαν μαζί τους αιμοστατικά, τουρνικέ και έναν… νοσοκόμο, προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες στον 45χρονο που στη συνέχεια οδηγήθηκε στον Ερυθρό Σταύρο, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ