Κυκλώματα ναρκωτικών και όπλων: “Επίθεση” από Τουρκία, Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία

Αντιμέτωποι με τριπλή «επίθεση» κυκλωμάτων εισαγωγής στη χώρα μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών και βαρέος οπλισμού, ήρθαν αστυνομικοί διαφορετικών υπηρεσιών μέσα σε λίγα 24ωρα, ενώ σε μία από τις επιχειρήσεις αντιμετώπισης των κυκλωμάτων, συνέδραμαν και άνδρες της Frontex.

Karsiotis 1

Του Πέτρου Καρσιώτη

Από την Τουρκία, με πλαστική βάρκα αφού διέσχισαν τα νερά του ποταμού Εβρου, μέλη κυκλώματος επιχείρησαν να φέρουν στο ελληνικό έδαφος περισσότερα από πέντε κιλά ηρωίνης. Στην ελληνοαλβανική μεθόριο, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης μαζί με άνδρες της Frοntex, εντόπισαν κρυμμένους ταξιδιωτικούς σάκους που περιείχαν πάνω από πενήντα κιλά κάνναβης, οι οποίοι, προφανώς επρόκειτο να παραληφθούν από συνεργάτες του κυκλώματος, που δραστηριοποιούνται μέσα στην χώρα μας. Από τα Σκόπια, τρεις ημεδαποί, πέρασαν στη χώρα μας, άνω των 55 κιλών κάνναβης, αλλά και δύο πολεμικά όπλα!

Σε επιχειρήσεις της Ασφάλειας σε Θεσσαλονίκη και Κιλκίς, συνελήφθησαν οι τρεις ημεδαποί-αναζητείται και τέταρτος- και κατασχέθηκαν τόσο τα ναρκωτικά όσο και ο βαρύς οπλισμός για τον οποίο γίνεται έρευνα σε ποια χέρια θα κατέληγε. Σε ό,τι αφορά την πρώτη υπόθεση, ανακοίνωσε η Αστυνομία, στην παρέβρια περιοχή Φερών Έβρου συνελήφθησαν  δύο αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και περί αλλοδαπών. «Συγκεκριμένα», επισημαίνει η Αστυνομία «σε έρευνα, που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στην τσάντα, που κατείχαν οι δράστες, διαπίστωσαν ότι εισήγαγαν στην Ελληνική Επικράτεια έξι  νάιλον συσκευασίες που περιείχαν ηρωίνη, συνολικού βάρους 5.575 γραμμαρίων.

Με πλαστική βάρκα

Κατασχέθηκε η παραπάνω ποσότητα ηρωίνης και μία πλαστική βάρκα, με την οποία οι δράστες διέσχισαν τον ποταμό Έβρο». Στη δεύτερη υπόθεση, στην κατάσχεση περίπου πενήντα ενός κιλών ακατέργαστης κάνναβης προχώρησαν αστυνομικοί του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου σε συνεργασία με αστυνομικούς της Frontex. «Ειδικότερα», αναφέρεται από την Αστυνομία «οι αστυνομικοί κατά τη διάρκεια περιπολίας τους, εντόπισαν χθες το πρωί στην Επαρχιακή Οδό Αργυροχωρίου – Ποντικάτων Ιωαννίνων, κοντά στην ελληνοαλβανική μεθόριο, τρεις ταξιδιωτικούς σάκους που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, τους οποίους είχαν εγκαταλείψει στο σημείο άγνωστοι δράστες. Συνολικά κατασχέθηκαν 27 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 50 κιλών και 950 γραμμαρίων».

Σε Κιλκίς – Θεσσαλονίκη

Στην τρίτη υπόθεση, οργανωμένη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στους Νομούς Θεσσαλονίκης και Κιλκίς, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθούν τρία  μέλη εγκληματικού κυκλώματος, τα οποία ενέχονται σε υπόθεση εισαγωγής και μεταφοράς ναρκωτικών και όπλων.

«Αναλυτικότερα», αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ «στο πλαίσιο της επιχείρησης και των εμπεριστατωμένων αστυνομικών ερευνών διακριβώθηκε ότι άγνωστα μέλη της σπείρας εισήγαγαν στην Ελλάδα από τη Δημοκρατία της Βορείου Μακεδονίας τρεις σάκους που περιείχαν μεγάλη ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, δύο όπλα και φυσίγγια, τους οποίους παρέδωσαν στον έναν από τους συλληφθέντες.

Ακολούθως, σε περιοχή του νομού Κιλκίς, ο παραπάνω δράστης παρέδωσε στους άλλους δύο συλληφθέντες του τρεις σάκους και αυτοί με τη σειρά τους, τους μετέφεραν στο νομό Θεσσαλονίκης, με σκοπό να τους παραδώσουν στον τέταρτο ταυτοποιημένο μέλος του κυκλώματος.

Λειτουργούσε προπομπός

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης οι αστυνομικοί εντόπισαν τα δύο μέλη του κυκλώματος να κινούνται προς τη Θεσσαλονίκη με δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, με το ένα να λειτουργεί ως προπομπός για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων στο δεύτερο, με το οποίο μετέφεραν τα ναρκωτικά και τα όπλα. Κατά την έρευνα στο δεύτερο όχημα οι αστυνομικοί εντόπισαν τους τρεις σάκους, στο εσωτερικό των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Οκτώ νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 55,5 κιλών, ένα πολεμικό τυφέκιο,  ένα οπλοπολυβόλο και 139 φυσίγγια. Στο πλαίσιο της επιχείρησης κατασχέθηκαν επίσης, 3 οχήματα, το χρηματικό ποσό των 3.350 ευρώ και κινητά τηλέφωνα.

opla 1

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ