Κρούσματα σήμερα 8/4: «Λυγίζουν» τα νοσοκομεία, τα λύματα δείχνουν νέο συναγερμό

Στα ύψη όλοι οι δείκτες. Κρούσματα, διασωληνωμένοι και λύματα προκαλούν τρόμο στην ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

Δεν έχει τέλος ο συναγερμός στη χώρα για την πανδημία του κορονοϊού, τον αριθμό των κρουσμάτων και την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία.

Μέσα σε όλα αυτά έρχονται και τα λύματα να μας χτυπήσουν νέο καμπανάκι για το τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε στο άμεσο μέλλον.

Μεταξύ άλλων η περιοχή που φαίνεται πως θα δει ακόμη πιο δύσκολες ημέρες είναι η Θεσσαλονίκη. Και αυτό γιατί το ιικό φορτίο στα λύματα εμφανίζεται αυξημένο κατά 30%.

Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά στην εξέλιξη των μετρήσεων από δείγματα που λαμβάνονται καθημερινά στην είσοδο της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Θεσσαλονίκης, αναφορικά με τις εξορθολογισμένες τιμές σχετικής έγκρισης ιικού φορτίου, η μέση τιμή των δύο πιο πρόσφατων μετρήσεων δηλαδή της Δευτέρας 05/04 και της Τρίτης 06/04 είναι:

-Οριακά σταθερή (αύξηση μόλις 7%) σε σχέση με τη μέση τιμή των δύο αμέσως προηγούμενων μετρήσεων, δηλαδή της Παρασκευής 02/04 και της Κυριακής 04/04.

-Αυξημένη κατά 30% σε σχέση με την μέση τιμή της προηγούμενης Δευτέρας 29/3 και Τρίτης 30/3.

Όσον αφορά την πίεση στο Σύστημα Υγείας οι κλίνες εντατικές είναι γεμάτες ενώ η Θεσσαλονίκη βρίσκεται ένα βήμα πριν το «κόκκινο», με τις νοσηλείες στην Αττική να είναι σταθερά πάνω από 500.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ