Κρούσματα σήμερα 19/4: Προς κορύφωση διασωληνωμένων – θανάτων στην ανακοίνωση του ΕΟΔΥ 

 Με τρόμο παρακολουθεί η επιστημονική κοινότητα την πορεία κρουσμάτων, διασωληνωμένων και νέων θανάτων. 

Η ανεπάρκεια των self tests, η πορεία των κρουσμάτων και η κορύφωση διασωληνωμένων και νέων θανάτων αποτελεί τον βασικό προβληματισμό των ειδικών. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πικ των διασωληνωμένων αναμένεται μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα και όλα δείχνουν ότι το δημόσια σύστημα υγείας θα πιεστεί αφάνταστα τις επόμενες 10 με 15 μέρες. 

Αυτό άλλωστε δείχνουν και τα δεδομένα που ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ με τον Σωτήρη Τσιόδρα να έχει αποκαλύψει ότι φοβάται πως οι διασωληνωμένοι μπορεί να φτάσουν και τον αριθμό των 1000.

Όπως είχε πει στις αρχές Απριλίου και εξηγώντας την επίπτωση του δείκτη αναπαραγωγής της νόσου, ο κ.Τσιόδρας σημείωσε πως αν υπάρχουν 1000 κρούσματα και ο δείκτης Rt είναι 1,1, τότε σε 60 ημέρες, τα κρούσματα θα έχουν φτάσει τις 25.000.

Φτάνοντας στο σήμερα, όλα δείχνουν πως οδεύουμε προς χειρότερες εικόνες στα νοσοκομεία της χώρας καθώς χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε νέο ρεκόρ διασωληνωμένων με 841 στις ΜΕΘ, 65 νέους θανάτους και 1.829 κρούσματα. 

Και αυτό είναι που φοβούνται άπαντες. Τον κίνδυνο, δηλαδή, να μην αντέξουν τα νοσοκομεία όταν σήμερα εκτός ΜΕΘ (σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ) βρίσκονται 49 τουλάχιστον διασωληνωμένοι ασθενείς. 

Η λίστα 

-ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ 4

-ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ: 9 διασωληνωμένοι με κορονοϊό και 4 διασωληνωμένα γενικά περιστατικά εκτός ΜΕΘ. 

-ΕΛΠΙΣ 1

-ΕΡΥΘΡΟΣ 4

-ΘΡΙΑΣΙΟ 2

-ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ 1

-ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ 2 εκ των οποίων ο ένας 58χρονος 4η ημέρα.

-ΤΖΑΝΕΙΟ 3

-ΝΙΚΑΙΑ 10

-ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ 9 σε λίστα αναμονής.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ