Κρούσματα σήμερα 12/8: Κρίνουν την απαγόρευση κυκλοφορίας σε 4 περιοχές – Παράταση lockdown

Οι περιοχές που φλερτάρουν με lockdown και οι 2 που παραμένουν με απαγόρευση κυκλοφορίας εν αναμονή των σημερινών κρουσμάτων.

Νωρίτερα σήμερα, η απαγόρευση κυκλοφορίας και μουσικής στη Ζάκυνθο και τα Χανιά πήρε παράταση, λίγο πριν από τη σημερινή ανακοίνωση των κρουσμάτων της νόσου COVID-19 εκ μέρους του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Η έκρηξη περιστατικών COVID της περασμένης Τρίτης, η οποία προμήνυε αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων απαρχής της πανδημίας, χτύπησε καμπανάκι κινδύνου στους αρμοδίους, με τη σημερινή επέκταση των μέτρων στις παραπάνω περιοχές να δείχνει πως το έλαβαν υπ’ όψιν.

Υπενθυμίζεται πως τα μέτρα που είναι ήδη εν ισχύι στη Ζάκυνθο και τα Χανιά είναι τα κάτωθι:

– Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.

– Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Τα συγκεκριμένα μέτρα παρατείνονται μέχρι την Τετάρτη 18 Αυγούστου και ώρα 6:00 το πρωί.

Όμως, στο τραπέζι αυτών των τοπικών lockdown υπάρχουν κι άλλες περιοχές, όπως η Ρόδος (θετικότητα 3,57%), η Νάξος (θετικότητα 5,32%), η Ευρυτανία και η Πιερία. Οι εν λόγω περιοχές φλερτάρουν μ’ επιβολή περιοριστικών μέτρων για τον περιορισμό της μετάδοσης του SARS-CoV-2, ωστόσο, δεν είναι οι μοναδικές με αυξημένο και ιδιαιτέρως ανησυχητικό ιικό φορτίο.

Οι χθεσινές ανακοινώσεις, από τις οποίο προέκυψε μιαν επίσης υψηλή θετικότητα σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια (της τάξεως του 2,64%), έδειξαν πως στις παρακάτω περιοχές τα πράγματα εξακολουθούν να μην είναι καθόλου καλά:

Χίος: 3,74%, Μύκονος: 3,25%, Άνδρος: 2,32%, Κάλυμνος: 2,53%, Μυτιλήνη: 2,37%, Τήνος: 2,85%, Π.Ε. Νήσων: 2,85%, Ρέθυμνο: 2,75%. Η θετικότητα σε αυτές τις περιοχές, τις απειλεί με μίνι lockdown.

Χθες ανακοινωθήκαν 3.475 νέα κρούσματα, με την Αττική να συγκεντρώνει 949 νέες μολύνσεις, την Αθήνα 591, τη Θεσσαλονίκη 284 και την Κρήτη 468.

Παράλληλα, ανακοινώθηκαν 226 διασωληνωμένοι και 19 νεκρού εξαιτίας του νέου κορονοϊού.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως, τόσο στις συγκεκριμένες περιοχές, όπως και σε όλη τη χώρας μας, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των είκοσι (20) ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο.

Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.

Σημειώνεται ακόμα, ότι δυο μέρες νωρίτερα ανακοινώθηκε μίνι lockdown και για την περιοχή του Ηρακλείου, με τα μέτρα να ισχύουν από τα ξημερώματα της 11ης Αυγούστου.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ