Κρούσματα κορονοϊού 25/2: Στα ύψη και σήμερα στην ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Πάνω από 1500 αναμένονται και σήμερα 25/2 τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα στην ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

Δυστυχώς και σήμερα 25/2 οι εκτιμήσεις για τα κρούσματα που θα ανακοινώσει ο ΕΟΔΥ δεν είναι καθόλου καλές. 

Πληροφορίες σημειώνουν ότι αναμένουμε αριθμό κρουσμάτων άνω των 1500, ενώ η κατάσταση στις ΜΕΘ είναι πλέον οριακή.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ σε ολόκληρη την Αττική έχουμε 14 μόλις ελεύθερες, ενώ οι λοιμωξιολόγοι σκανάρουν όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα ώστε να εισηγηθούν αύριο Παρασκευή την τελική τους πρόταση.

Όπως είναι γνωστό η «έκρηξη» των κρουσμάτων στην Αττική δεν επιτρέπει κανένα εφησυχασμό και μάλιστα η παράταση του lockdown για 15 ημέρες είναι κάτι παραπάνω από βέβαιη.

Στα μέτρα που θα συνοδεύσουν την παράταση του lockdown είναι μεταξύ άλλων η ισχυρή σύσταση για χρήση διπλής μάσκας σε νοσοκομεία, λεωφορεία, μετρό και σε οποιαδήποτε χώρο υπάρχει συνωστισμός.

Την ίδια στιγμή η μετάλλαξη του κορονοϊού έρχεται να κάνει την κατάσταση ακόμη πιο περίπλοκη.

Δεν είναι άλλωστε τυχαία η άποψη του καθηγητή Δημοσθένη Σαρηγιάννη ο οποίος σημείωσε ότι «παρατηρείται μια σημαντική αύξηση των μεταλλαγμένων κρουσμάτων και δυστυχώς δεν υπάρχουν ακόμα τα πλήρη δεδομένα για την αρχή της διασποράς τους, οπότε δεν είμαι σίγουρος για την εξέλιξη της δυναμικής. Αυτή τη στιγμή είμαστε στην κορύφωση της πανδημίας, ωστόσο η αποκλιμάκωση σε βάθος χρόνου δε θα είναι τόσο μεγάλη» και πρόσθεσε ότι για να χαλαρώσει το lockdown θα πρέπει «τα κρούσματα πρέπει να πέσουν κάτω από τα 450, πράγμα που είναι εξαιρετικά δύσκολο».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ