Κρούσματα Ελλάδα – ECDC: Οι “κόκκινες” περιοχές

Κρούσματα Ελλάδα – ECDC: Οι αναθεωρημένοι χάρτες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων για τη χώρα μας

Τους αναθεωρημένους χάρτες του παρουσίασε σήμερα, Πέμπτη 12 Αυγούστου, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC). Πώς αποτυπώνεται η επιδημιολογική κατάσταση της Ελλάδας; Ειδικά από τη στιγμή που τα κρούσματα κορονοϊού έχουν σημειώσει κατάκορυφη άνοδο; Υπενθυμίζεται ότι ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 3.605 νέα κρούσματα κορονοϊού αναφορικά με την τελευταία ημέρα. Κατά το ίδιο διάστημα, κατεγράφησαν 20 θάνατοι, με τον αριθμό των νεκρών από την εμφάνιση της πανδημίας να φτάνει τους 13.158.

Παράλληλα, σε 240 ανέρχονται οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Στο «βαθύ κόκκινο» βρίσκονται η Κρήτη, τα Επτάνησα, τα Δωδεκάνησα και οι Κυκλάδες στον συνδυαστικό δείκτη κρουσμάτων, τεστ και δείκτη θετικότητας. Μοναδικές «κίτρινες» περιοχές είναι η Θεσσαλία, η Θράκη και η Ανατολική Μακεδονία, με την υπόλοιπη χώρα να βρίσκεται στο «πορτοκαλί», σε μια κατηγορία στην οποία προστέθηκαν το Βόρειο Αιγαίο και η Εύβοια.

ecdc1

Oσον αφορά στον δείκτη θετικότητας και σύμφωνα με τους χάρτες του ECDC, η χώρα μας βρίσκεται στο «κίτρινο», δηλαδή κινείται μεταξύ 1% και 3,9%. Στη συγκεκριμένη κατηγορία μπήκε και η Ηπειρος.

ecdc2

Οσον αφορά τον αριθμό των τεστ που διενεργούνται, η Ελλάδα παραμένει στο «βαθύ πράσινο», δηλαδή πάνω από 5.000 ανά 100.000 κατοίκους.

ecdc3

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ