Κρήτη: Ξεκίνησε διαδικασία αφύπνισης του 16χρονου που τραυματίστηκε από βουτιά

Ξεκίνησε η διαδικασία αφύπνισης του 16χρονου από τα Χανιά που τραυματίστηκε σοβαρά στον αυχένα – Κρίσιμες ώρες

Η κατάσταση του αγοριού που χειρουργήθηκε ύστερα από βουτιά στα Χανιά χαρακτηρίζεται σταθερή, το χειρουργείο πήγε καλά και όλοι εύχονται τα καλύτερα για το νεαρό αγόρι.

Ωστόσο, όπως εξήγησε στο Cretalive ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, Γιώργος Χαλκιαδάκης, μετά την αφύπνιση του νεαρού θα εξακριβωθεί και η κατάσταση του, καθώς θα εξεταστούν τα νευρολογικά ευρήματα από τους γιατρούς, προκειμένου να διαπιστωθεί και το μέγεθος του προβλήματος.

Τι συνέβη

Υπενθυμίζεται ότι ο έφηβος τραυματίστηκε το απόγευμα της Κυριακής (4/7), μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χανίων και από εκεί στο ΠΑΓΝΗ, όπου το μεσημέρι της Δευτέρας εισήχθη στο χειρουργείο και ακολούθησε μια πολύρωεη επέμβαση στην αυχενική μοίρα.

Σύμφωνα με τος γιατρούς, η πολύωρη εγχείριση στην οποία υποβλήθηκε το παιδί στην αυχενική μοίρα τη Δευτέρα πήγε καλά και η κατάσταση της υγείας του αγοριού είναι σταθερή.

«Έγινε σπονδυλοδεσία, και το χειρουργείο πήγε καλά. Ασφαλείς εκτιμήσεις δεν μπορούν να γίνουν αυτή την ώρα, ενώ έχει ξεκινήσει η διαδικασία αφύπνισης του» δήλωσε στο cretapost ο διοικητής του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ηρακλείου Γιώργος Χαλκιαδάκης.

Τις επόμενες ώρες αναμένεται να γίνουν κι άλλες εξετάσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχει κάκωση νωτιαίου μυελού.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ