Κρήτη: Εργατικό ατύχημα με εργαζόμενο σε απορριμματοφόρο

Νέο εργατικό ατύχημα σημειώθηκε σήμερα με θύμα έναν εργαζόμενο στην καθαριότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, όλα συνέβησαν νωρίς το πρωί όταν ο άτυχος άνδρας την ώρα που βρισκόταν στην πίσω πλευρά του απορριμματοφόρου, γλίστρησε από το παταράκι, και έπεσε στο οδόστρωμα.

Το απορριμματοφόρο ήταν εν κινήσει στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη στην Κνωσό με αποτέλεσμα ο εργαζόμενος να πέσει και να χτυπήσει στο κεφάλι.

Στο σημείο επικράτησε αναστάτωση με τους συναδέλφους του να ενημερώνουν τις αρχές.

Ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου με τους γιατρούς να αναφέρουν πως η κατάσταση της υγείας του είναι κρίσιμη.

Μάστιγα τα εργατικά ατυχήματα

Ο κλάδος της καθαριότητας είναι από αυτούς που έχει συχνά εργατικά ατυχήματα. Το ατυχήματα πολλές φορές και θανατηφόρα στους χώρους εργασίας έχουν αυξηθεί ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, με την ΓΣΕΕ να κάνει λόγο για μάστιγα.

Συνδικάτα καταγγέλλουν ότι αυτό που οδηγεί σε εργατικά ατυχήματα ή δυστυχήματα είναι η τραγική έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας, η αποδιάρθρωση και διάλυση των ελεγκτικών μηχανισμών όπως του ΣΕΠΕ, η ανυπαρξία ελέγχων για την τήρηση ακόμα και των στοιχειωδών μέτρων προστασίας της ζωής στην εργασία, η καταπόνηση από την υπερεργασία και η ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων εξαιτίας της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων, η αποδυνάμωση των εργατικών συνδικάτων.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ