Κουφοντίνας απεργία πείνας: Προσφεύγει στη Δικαιοσύνη για ακύρωση της μεταγωγής στον Δομοκό

Συνεχείς συσκέψεις με υπηρεσίες της αστυνομίας γίνονται τις τελευταίες ώρες, καθώς οι απειλές υποστηρικτών του τρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα γίνονται όλο και πιο ξεκάθαρες σε περίπτωση που ύπαρξη αρνητική εξέλιξη στην απεργία πείνας που κάνει. Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες, σε γνωστό σάιτ του αντιεξουσιαστικού χώρου, είδε το φως της δημοσιότητας μια ανάληψη ευθύνης για καταδρομική επίθεση αντιεξουσιαστών, που στο κείμενο περιείχε τη φράση «Οι ήσυχες πόλεις όμορφα καίγονται» -μια ευθεία απειλή για το τι θα συμβεί στην πόλη της Αθήνας. Μπροστά σε αυτά τα δεδομένα, η ΕΛ.ΑΣ. σχεδιάζει ένα επιχειρησιακό σχέδιο αντίδρασης. Αντιτρομοκρατική και ΕΥΠ έχουν ξεκινήσει να ‘ταυτοποιούν’ πρόσωπα που ενδεχομένως παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο είτε σε οργανωτικό είτε σε επιχειρησιακό επίπεδο ενώ με τεχνολογικό εξοπλισμό να αναλάβουν να είναι βρίσκονται ένα βήμα πιο μπροστά από τους ταραξίες.

Την ίδια ώρα, θα ασφαλιστούν τα κυβερνητικά κτήρια ενώ σε ύψιστο βαθμό ασφαλείας θα τεθούν τα αστυνομικά τμήματα και τα κτήρια των δικαστηρίων. Το πρόβλημα πάντως για τις αρχές θα είναι οι μικρές διάσπαρτες εστίες σε διάφορους δήμους και όχι μόνο στο κέντρο της Αθήνας, καθώς έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο του «κουκουλοφόρου της γειτονιάς» -δηλαδή άτομα που αποφεύγουν τις μετακινήσεις και χτυπούν στόχους κοντά στα σημεία που διαμένουν ή που υπάρχουν ακόμα κτήρια σε κατάληψη.

Κουφοντίνας: Προσφεύγει στη Δικαιοσύνη και ζητεί αναβολή έκτισης της ποινής του και ακύρωση της μεταγωγής στον Δομοκό

Να αφεθεί ελεύθερος ο Δημήτρης Κουφοντίνας (αναβολή έκτισης της ποινής) ώστε να σωθεί η ζωή του και να μην υποστεί ανήκεστο βλάβη η υγεία του, ζητεί με προσφυγή στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας η συνήγορός του Ιωάννα Κούρτοβικ. Το αιτημα προς τον Εισαγγελέα Λαμίας ειναι , οπως αναφέρεται, για να του δοθεί αναβολής έκτισης της ποινής του, ώστε να σωθεί η ζωή του και μην υποστεί ανήκεστο βλάβη η υγεία του. Παράλληλα προσφεύγει και στο Τριμελές Δικαστήριο Λαμίας για να ακυρωθεί η μεταγωγή του στο Δομοκό και να διαταχθεί να μεταφερθεί στον Κορυδαλλό.

Η πρώτη διαδικασία αφορά ακόμα και την ελευθέρωση του κρατουμένου για λόγους υγείας (με την επίκληση ακόμα και επιχειρήματος ότι σε 7 μήνες θα εχει δικαίωμα να υποβάλλει αίτημα υφ’ όρων απόλυσης απο τις φυλακές) και η δεύτερη, υπό τη γενική αρμοδιότητα του Πρωτοδικείου, η προσπάθεια ακύρωσης της απόφασης της ΓΓ Αντεγκλητικής Πολιτικής για τη μεταγωγή του στον Δομοκό. Αυτο περιέγραψε η Ιωάννα Κούρτοβικ, μιλώντας στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα στον Αντ1.

Να την πάρει πίσω

Η συνήγορος κάλεσε ακόμα “να πάρει πίσω η Γενική Γραμματεία Αντιεγκληματικής Πολιτικής, που παραβίασε το νόμο, την απόφασή της και να εφαρμόσει το νόμο, αν προλαβαίνει..Τις τελευταίες μέρας μας υποδεικνύουν να ακολουθήσουμε μία διαδικασία που ξεφεύγει από τα όρια του νόμου”, ανέφερε η Ιωάννα Κούρτοβικ, σημειώνοντας πως θα καταθέσει στο Πρωτοδικείο Λαμίας αίτηση για διακοπής της ποινής, λόγω του κινδύνου της ζωής του Δημήτρη Κουφοντίνα. Σύμφωνα με την Ι.Κούρτοβικ, “έχει παραβιαστεί το Σύνταγμα και ο νόμος” και η Πολιτεία κινείται “με πολεμική διάθεση απέναντι στον άνθρωπο και σε μένα” και σχολίασε πως “είναι απίστευτο το τι έχει γίνει”.

“Ακούσαμε ότι Μητσοτάκης, Χρυσοχοΐδης και Τσιάρας δεν θέλουν να υποχωρήσουν”, ανέφερε, τονίζοντας πως “δεν πρέπει να φτιάχνονται φωτογραφικοί νόμοι, οι οποίοι μετά παραβιάζονται από την ίδια την κυβέρνηση”. Ερωτηθείσα γιατί ο κρατούμενος δεν ακολούθησε εξ αρχής τη νομική οδό για την ικανοποίηση του αιτήματός του, είπε πως όταν το Νοέμβριο έγινε η μεταγωγή του στο Δομοκό και ζητήθηκε η αιτιολογία, ώστε να προσβληθεί η απόφαση βάσει νόμου, δεν τους δόθηκε το σχετικό έγγραφο. “Στις 7/1 η Νικολάου μας έλεγε ότι μεταφέρθηκε στον Κορυδαλλό και μετά λόγω covid στο Δομοκό”, είπε σχετικά ενώ ανέφερε πως κατά τη διαδικασία υπήρχε “από παντού άρνηση διότι κανείς δεν αναλάμβανε την αρμοδιότητα”. “Δε μας δόθηκαν επί δύο μήνες οι αποφάσεις και όταν μας δόθηκαν, δεν υπήρχε κείμενο αποφάσεων”, ανέφερε σχετικά και εξηγώντας πως “δεν έχουμε ένα συνταγματικό δικαστήριο που να εξετάζει τις παραβιάσεις του νόμου”.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ