Κορονοπάρτι στον Άλιμο: Πάνω από 100 κρούσματα καταγράφηκαν

Σε εστία υπερμετάδοσης του Covid-19 μεταμορφώθηκε νυχτερινός χώρος διασκέδασης στα νότια προάστια της Αττικής. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε πάρτι που διοργανώθηκε σε γνωστό beach bar την τελευταία Κυριακή του Ιουνίου (27/6) επί της λεωφόρου Ποσειδώνος στο ύψος του Αλίμου από το οποίο φαίνεται να προέκυψε συρροή κρουσμάτων. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο δήμαρχος Αλίμου στο iefimerida μολύνθηκαν πάνω απο 100. Οι ειδικοί κάνουν λόγο για το φαινόμενο της υπερμετάδοσης, γνωστό στην επιστημονική κοινότητα και ως «super spreading», καθώς θετικά στον κορωνοϊό διαγνώστηκαν πάνω από 100 άτομα που έδωσαν το «παρών» στο συγκεκριμένο μαγαζί, όπως λέει στο iefimerida.gr ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης.

Μάλιστα, τα φαινόμενα συνωστισμού αποτυπώνονται και στον αριθμό των κρουσμάτων που ανακοινώνονται καθημερινά από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), τα οποία παρουσιάζουν αισθητά αυξητική τάση. Ενδεικτικό είναι ότι από τα 801 κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες, τα 107 αφορούσαν το Νότιο Τομέα Αθηνών ! «Εμείς με όλα τα μέσα, τους 2 δημοτικούς αστυνομικούς που διαθέτουμε πραγματοποιούμε τακτικούς ελέγχους στα καταστήματα προκειμένου να τηρούνται τα μέτρα. Έχουμε ζητήσει και από την ΕΛ.ΑΣ. να συνεχίσει τους ελέγχους. Πολλές φορές ακόμη και εγώ ο ίδιος ελέγχω τις αποστάσεις ανάμεσα στα τραπέζια.

Αυτή τη στιγμή όλη η κίνηση του λεκανοπεδίου έχει κατέβει για διασκέδαση προς την παραλία, με αποτέλεσμα οι λίγοι που επιλέγουν να καταπατούν τα μέτρα να βάζουν σε κίνδυνο το σύνολο», λέει o δήμαρχος Αλίμου. Πάντως, όπως υποστηρίζει με εξαίρεση το συγκεκριμένο πάρτι όλο το προηγούμενο διάστημα τα καταστήματα της πόλης τηρούσαν κατά γράμμα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. «Μίλησα με όλους τους καταστηματάρχες και τους ζήτησα να τηρούν τα μέτρα»,σημειώνει ο κ. Κονδύλης, τονίζοντας πως στην πράξη δεν γίνεται να λειτουργήσουν τα μπαρ με μουσική και καθήμενους πελάτες.

Ερχονται τσουχτερά πρόστιμα από 15 Ιουλίου

Την ίδια ώρα, κυβερνητικά στελέχη σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr ανέλυσαν χθες το επιχειρησιακό σχέδιο με αντικείμενο τους ελέγχους για την τήρηση των μέτρων κατά του Covid-19 σε σύσκεψη με τα συναρμόδια υπουργεία και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Στη σύσκεψη τονίστηκε ότι δεν επιτρέπεται χαλάρωση στους ελέγχους, ενώ παράλληλα τέθηκαν στο τραπέζι και οι κυρώσεις που θα ισχύσουν με την έναρξη εφαρμογής των μέτρων γύρω από τις ψυχαγωγικές δραστηριότητες -που έχουν ήδη ανακοινωθεί- στις 15 Ιουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προβλέπεται αυστηροποίηση των προστίμων για τις επιχειρήσεις που παραβιάζουν τα μέτρα και αναστολή λειτουργίας από την πρώτη παράβαση στην οποία θα υποπίπτουν. Παράλληλα, εξετάζεται και ένας τρόπος ανταμοιβής για επιχειρήσεις και πολίτες που σέβονται τα μέτρα. Η προσοχή επικεντρώνεται στο κομμάτι της διασκέδασης, σε καταστάσεις που ξεφεύγουν σε αριθμό ατόμων και γεννούν εστίες κρουσμάτων, καθώς τις τελευταίες ημέρες έχουν υπάρξει μεγάλες συρροές κρουσμάτων σε παραλιακά κλαμπ και χώρους ψυχαγωγίας. Τα μέτρα θα «κλειδώσουν» σε νέα σύσκεψη, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη (07/07) και θα ισχύσουν από τις 15 Ιουλίου.

club

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ