Κορονοϊός: Το πρώτο κρούσμα στην Πάρο

Το πρώτο κρούσμα του νέου κορονοϊού στην Πάρο ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης το Κέντρο Υγείας του νησιού. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, πρόκειται για Ελληνίδα με κατοικία στο νησί, ενώ εντός μίας ώρας ενημερώθηκαν οι αρμόδιοι φορείς και το τοπικό αστυνομικό  τμήμα.

Άμεσα επρόκειτο να γίνει ο εντοπισμός των υγειονομικών που πιθανόν να εκτέθηκαν στον ιό, ενώ θα προχωρήσει και η ιχνηλάτιση των επαφών της γυναίκας.

“Επειδή πολύ συχνά τα κρούσματα δεν είναι μονήρη, η αυστηρότατη τήρηση όλων των μέτρων προστασίας, καθίσταται αυτή τη στιγμή πιο σημαντική από ποτέ. Τηρούμε τις αποστάσεις, φοράμε μάσκα,πλένουμε τα χέρια μας, ώστε να περιορίσουμε το πρόβλημα πριν λάβει μεγάλες διαστάσεις”.

Το συγκεκριμένο κρούσμα δεν περιλαμβάνεται στα 58 που ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης το υπουργείο Υγείας.

Η ανακοίνωση του Κέντρου Υγείας

“Επιβεβαιώνουμε το πρώτο θετικό κρούσμα κορωναϊού στην Πάρο. Πρόκειται για Ελληνίδα, με ιδιόκτητη κατοικία στο νησί μας. Ενημερώθηκαν εντός μίας ώρας από την διάγνωση, οι αρμόδιοι φορείς (ΕΟΔΥ, ΕΚΕΠΥ) αλλά και το ΑΤ Πάρου. Εντός της ημέρας θα ανιχνευτούν οι υγειονομικοί (εντός και εκτός ΚΥ) που δυνητικά εκτέθηκαν στον ιό. Επειδή πολύ συχνά τα κρούσματα δεν είναι μονήρη, η αυστηρότατη τήρηση όλων των μέτρων προστασίας, καθίσταται αυτή τη στιγμή πιο σημαντική από ποτέ. Τηρούμε τις αποστάσεις, φοράμε μάσκα,πλένουμε τα χέρια μας, ώστε να περιορίσουμε το πρόβλημα πριν λάβει μεγάλες διαστάσεις”.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ