Κορονοϊός: Πάμε για 4.000 νεκρούς ως τα Χριστούγεννα εκτιμά ο Δ. Σαρηγιάννης

Ακόμα, ως το τέλος του Νοέμβρη θα έχουμε 100 νεκρούς τη μέρα από κορονοϊό, τονίζει ο δρ. Σαρηγιάννης.

Ο εφιάλτης του περσινού «Μαύρου Νοέμβρη» έχει ξυπνήσει για τα καλά, με τις εκτιμήσεις των ειδικών για τα κρούσματα κορονοϊού και τους θανάτους , τόσο για το εγγύς μέλλον, όσο και για τον χειμώνα, να είναι άκρως ανησυχητικές.

Σήμερα για παράδειγμα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο Δημοσθένης Σαρηγιάννη προέγνωσε πως μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου θα έχουμε περίπου 100 νεκρούς από COVID-19 ανά ημέρα.

Παράλληλα, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης εκτίμησε πως είναι πιθανό να έχουμε απωλέσει άλλες 4.000 ανθρώπινες ζωές μέχρι τα Χριστούγεννα.

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας ενδέχεται να φτάσουμε και τα 8.000 κρούσματα κορονοϊού, δήλωσε αρχικά. «Οι νεκροί θα συνεχίσουν να αυξάνονται», προσέθεσε.

«Έχουν αυξητική πορεία και η εκτίμησή μου είναι μέχρι τέλος του μήνα θα έχουμε φτάσει περίπου στους 100 την ημέρα», είπε χαρακτηριστικά.

«Αν θέλουμε να κάνουμε Χριστούγεννα όλοι μαζί πρέπει να εμβολιαστούμε τώρα. Το παράθυρο του χρόνου κλείνει», επεσήμανε ο δρ. Σαρηγιάννης.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η επίδραση που θα έχουν τα νέα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση θα φανεί μετά από τις 15 Νοεμβρίου και παράλληλα εκτίμησε πως οι 1.100 νεκροί του Οκτωβρίου «θα είναι πολύ περισσότεροι τον Νοέμβριο και θα δούμε πόσοι θα είναι τον Δεκέμβριο».

Θυμίζουμε πως σήμερα (8/11) στη χώρα μας καταγράφηκε μια νέα εκτόξευση κρουσμάτων κορονοϊού, με τους χειρότερους φόβους να επιβεβαιώνονται, αφού ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε το ρεκόρ επιδημίας στην Ελλάδα των 7.335 μολύνσεις και μάλιστα… μετά από λίγα τεστ.

Συγκεκριμένα, διενεργήθηκαν το τελευταίο 24ωρο μόλις 114.388 έλεγχοι για Covid-19, (PCR: 7.047, RAPID: 114,388)

Στην ουσία, μόνο ο αριθμός των μοριακών ελέγχων ισούται σχεδόν με τα ημερήσια κρούσματα!

Παράλληλα, το ποσοστό θετικότητας βρέθηκε στα ύψη, συγκεκριμένα στο 6.4%.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ