Κορωνοϊός: Εκοιμήθη ο πρώην μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών Αλέξιος

Εκοιμήθη σήμερα το πρωί ο πρώην Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών Αλέξιος, σε ηλικία 88 ετών, αφότου διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Αντιμετώπιζε χρόνια σοβαρά προβλήματα υγείας, ενώ μόλις το  τελευταίο 24ωρο νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων με πνευμονικό οίδημα και διεγνώστη θετικός στην covid19.

Να σημειωθεί πως πριν από λίγες ημέρες πέθανε από κορωνοϊό, ο Μητροπολίτης Λαγκαδά Ιωάννης, ενώ την περασμένη εβδομάδα πήρε εξιτήριο από τον Ευαγγελισμό, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, μετά την διάγνωσή του με κορωνοϊό.

Ποιος ήταν ο Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών, Αλέξιος

Εκλέχθηκε Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών την 1η Οκτωβρίου 1981 και ενθρονίστηκε την 20 ημέρες μετά. Παρέμεινε, δε, στη θέση του μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2015 οπότε και παραιτήθηκε υπέρ του τότε Πρωτοσυγκέλλου του και νυν Μητροπολίτη Τρίκκης & Σταγών Χρυσοστόμου. Έχοντας αφήσει πίσω του πολύ σημαντικό έργο, ο Μακαριστός Μητροπολίτης Αλέξιος (κατά κόσμον Θεόδωρος) Μιχαλόπουλος γεννήθηκε στο Πειραιά τo 1932. Αποφοίτησε από την Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1960. Εκάρη μοναχός στην Ιερά Μονή Πεντέλης το 1954 και χειροτονήθηκε Διάκονος το ίδιο έτος στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου Πειραιά από τον μακαριστό Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μαραθώνος κυρό Δαμασκηνό.

Πρόσφερε, δε, τις υπηρεσίες του ως Διάκονος στις Ιερές Μητροπόλεις Ξάνθης και Πειραιώς, ενώ διετέλεσε στρατιωτικός ιεροκήρυκας κατά την διετία 1955-57.

Χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος το 1961 στην Ξάνθη από τον Μακαριστό Μητροπολίτη Ξάνθης κυρό Αντώνιο και χειροτονήθηκε αυθημερόν εις Αρχιμανδρίτη. Υπηρέτησε στη Μητρόπολη Ξάνθης ως ιεροκήρυκας, διδάσκοντας συγχρόνως στην Εκκλησιαστική Σχολή.

Το 1966 χρημάτισε Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Δράμας και μετά την πλήρωση του επισκοπικού θρόνου μετατέθηκε οριστικά στην Δράμα υπηρετώντας σε αυτήν ως ιεροκήρυκας, πνευματικός και καθηγητής του φροντιστηρίου επιμόρφωσης ιερέων.

Εκλέχθηκε Μητροπολίτης Τρίκκης & Σταγών την 1η Οκτωβρίου 1981 και ενθρονίστηκε την 21η του ιδίου μηνός. Παρέμεινε στη θέση του μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2015 οπότε και παραιτήθηκε υπέρ του τότε Πρωτοσυγκέλλου του και νυν Μητροπολίτη Τρίκκης & Σταγών Χρυσοστόμου (Νάση).

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ