Κορονοϊός – Αχτίδα αισιοδοξίας: “Πορτοκαλί” η μισή Ελλάδα- “Πράσινη” η χώρα στον δείκτη θετικότητας [χάρτες]

Μία χαραμάδα αισιοδοξίας αφήνει η τελευταία έκθεση του Ευρωπαϊκoύ Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας, μετά από 55 ημέρες lockdown.

Όπως φαίνεται στον χάρτη, σχεδόν η μισή Ελλάδα, από τη Θεσσαλία και κάτω έχει “περάσει” στο πορτοκαλί χρώμα (25-150 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού), που σημαίνει ότι οι περιοχές αυτές βρίσκονται σε χαμηλότερο κίνδυνο έναντι κόκκινου που ήταν πριν.

Κορονοϊός - Αχτίδα αισιοδοξίας: "Πορτοκαλί" η μισή Ελλάδα- "Πράσινη" η χώρα στον δείκτη θετικότητας [χάρτες]

Στο “κόκκινο” εξακολουθεί να βρίσκεται η Βόρεια Ελλάδα, Θεσσαλία, Μακεδονία και Θράκη, όπου καταγράφονται περισσότερα από 150 κρούσματα κορονοϊού ανά 100.000 κατοίκους.

Αντίθετα, στο “πράσινο” συγκαταλέγονται τα Δωδεκάνησα, τα Επτάνησα και οι Κυκλάδες, με λιγότερα από 25 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους.

χαρτης - κρουσματα
Κορονοϊός - Αχτίδα αισιοδοξίας: "Πορτοκαλί" η μισή Ελλάδα- "Πράσινη" η χώρα στον δείκτη θετικότητας [χάρτες] - εικόνα 3

Την ίδια ώρα, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας πριν από λίγες ημέρες στον ΣΚΑΪ, ο δείκτης θετικότητας έχει πέσει κάτω από 4%, ενώ σύμφωνα με τον καθηγητή Υγειονομικής κι Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, Χρήστο Χατζηχριστοδούλου, ο συντελεστής μεταδοτικότητας έχει διαμορφωθεί κάτω από 1% σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας.

“Ο δείκτης θετικότητας στη χώρα μας είναι κάτω από το 4% στον επίσημο χάρτη του European Centre for Disease Prevention and Control (ECDC)”, αναφέρει ο ΕΟΔΥ σε ανακοίνωσή του, δημοσιεύοντας τον παρακάτω χάρτη.

ΧΑΡΤΗΣ 7575

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ