Κορωνοϊός: 55χρονος αστυνομικός από την Πιερία έχασε τη μάχη -Θετικό των 30% των αστυνομικών στην Κατερίνη

Ανησυχία προκαλούν οι αριθμοί των αστυνομικών που διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Υπενθυμίζεται ότι τα κρούσματα κορωνοϊού σε αστυνομικούς, στα μέσα Νοεμβρίου, είχαν ξεπεράσει τα 550. Η τελευταία είδηση έρχεται από την Πιερία. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πιερίας, Δημήτρης Φώτης, στο GRTimes, σε τυχαίο μοριακό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο Α.Τ. Κατερίνης, οι 15 από τους 50 αστυνομικούς διαγνώστηκαν θετικοί ασυμπτωματικοί στον κορωνοϊό.

Οπως ανέφερε ο κ. Φώτης, τον τελευταίο μήνα έχουν νοσήσει 50 αστυνομικοί, συμπεριλαμβανομένου και του ιδίου. «Κι εγώ ο ίδιος νόσησα. Πριν 15 μέρες βρέθηκα θετικός. Ήταν ο συνεργάτης μου θετικός και βρεθήκαμε στο ίδιο περιπολικό. Καταλαβαίνετε. Το πέρασα ήπια και προχθές ήμουν σε θέση να επιστρέψω στα καθήκοντά μου» σημείωσε.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πιερίας προσέθεσε, μάλιστα, ότι σήμερα καταγράφηκε η πρώτη απώλεια αστυνομικού στην περιοχή, από τον κορωνοϊό:

«Σήμερα χάσαμε τον πρώτο αστυνομικό από Covid-19 στην Πιερία. Ο συνάδελφος ήταν ένας εξαιρετικός αστυνομικός και ίσως από τους πιο εργατικούς, τους πιο τυπικούς. Προσωπικά συνυπηρέτησα μαζί του. Ήταν 55 ετών, εξαίρετος οικογενειάρχης. Αφήνει πίσω δύο παιδιά ηλικίας 25 και 23 ετών. Εισήχθη στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης στις 17 Νοεμβρίου και σήμερα κοιμήθηκε. Απ’ όσο γνωρίζω δεν είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα, πλην του ότι ήταν λίγο υπέρβαρος. Όμως, έκανε κανονικά τις υπηρεσίες του χωρίς να παίρνει αναρρωτικές»

«Αυξήθηκε η διασπορά στις 17 Νοεμβρίου»

Ο Δημήτρης Φώτης είπε στο GRTimes ότι η κατάσταση «ξέφυγε» από τη 17η Νοεμβρίου. Όπως αναφέρει, τα μέτρα ήταν αυστηρά στην επέτειο του Πολυτεχνείου και έτσι οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να συνωστιστούν προκειμένου να διαχειριστούν τους διαδηλωτές, πράγμα το οποίο συνετέλεσε στα αυξημένα κρούσματα στο Α.Τ. Κατερίνης. Ωστόσο, όπως τονίζει ο ίδιος, οι αστυνομικοί είναι εκτεθειμένοι, διότι έχουν επωμιστεί εξ ολοκλήρου το βάρος των ελέγχων της τήρησης των μέτρων.

«Έχουμε επωμιστεί το βάρος των ελέγχων. Δεν είναι δυνατόν να είναι αρμόδιες 6 υπηρεσίες για τα μέτρα, αλλά εμείς να είμαστε οι μόνοι υπεύθυνοι για την εφαρμογή τους. Θα έπρεπε να βοηθά και η Δημοτική Αστυνομία, αλλά και η Πολιτική Προστασία. Όλα τα περιμένουν από εμάς και δυστυχώς ο κόσμος δεν πειθαρχεί. Στο δρόμο η κίνηση είναι αυξημένη. Παρατηρούνται περιστατικά 50 πολιτών έξω από τράπεζες και εμείς προσπαθούμε να τους βάζουμε να τηρούνται οι αποστάσεις. Άλλοι, στέλνουν λόγου χάριν τον κωδικό 2 στο 13033 για να πάνε σούπερ μάρκετ και είναι έξω δύο και τρεις ώρες. Εμείς εκεί όμως δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Εγώ, με τόσα χρόνια υπηρεσίας στην πλάτη μου ξέρω ποιος προσπαθεί να με κοροϊδέψει. Δε μπορώ να κάνω όμως κάτι. Από τη στιγμή όμως που έστειλε μήνυμα επιτρέπεται να κυκλοφορήσει», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Οι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ ζητούν μεταξύ άλλων ειδικά διαμορφωμένα οχήματα για να μεταφέρουν υπόπτους και προσαχθέντες, ώστε να μην έρχονται οι αστυνομικοί σε άμεση επαφή μαζί τους.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ