Με κορονοϊό ο Μητροπολίτης Κοσμάς – Φήμες ότι αρνείται να πάει στο νοσοκομείο

Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Κοσμάς, νοσεί από τις 18 Νοεμβρίου με κορονοϊό, παραμένοντας στο σπίτι του. Έντονη φημολογία στο Αγρίνιο ότι αρνείται να εισαχθεί σε νοσοκομείο.

Θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε στις 18 Νοεμβρίου ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Κοσμάς κι από τότε βρίσκεται στο σπίτι του με «ήπια συμπτώματα» όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Μητρόπολης.

Τις τελευταίες μέρες είχε αναπτυχθεί έντονη φημολογία στην πόλη του Αγρινίου ότι ο Μητροπολίτης ενώ είχε προσβληθεί από τον κορονοϊό αρνείται, παρά τις υποδείξεις των γιατρών, να μεταφερθεί σε νοσοκομείο για νοσηλεία, έτσι ώστε να μπορέσει να αντιμετωπισθεί άμεσα ενδεχόμενη επιδείνωση της υγείας του, εξαιτίας του γήρατος.

Ύστερα από ένα μπαράζ δημοσιεύματων του Τύπου στο Αγρίνιο, αλλά και την Πάτρα, η Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, την Τρίτη εξέδωσε ανακοίνωση όπου αναφέρονται τα εξής:

«Η Ιερά Μητρόπολις ενημερώνει ότι ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021, κατόπιν ενδείξεων, υποβλήθηκε σε εξέταση (μοριακό τεστ) και βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Ο Μητροπολίτης παραμένει στην οικία του, με ήπια τα συμπτώματα και με την καθοδήγηση των ιατρών.

Ευχή όλων μας να είναι ταχεία η ανάρρωση του Σεβασμιωτάτου».

Αρνητής κι ανεμβολίαστος

Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Κοσμάς, θεωρείται στους εκκλησιαστικούς κύκλους ως ένας από τους σφοδρότερους πολέμιους των μέτρων για τη διασπορά του κορονοϊού στους ναούς, της χρήσης μάσκας και του εμβολιασμού.

Τον Σεπτέμβριο του 2020 είχε προκαλέσει το Πανελλήνιο, όταν κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας είχε πει: «Δεν αφήνει ο Θεός, άνθρωπέ μου, μέσα στο Ναό να μολυνθείς. Δεν μολύνει ο Θεός! Ας το καταλάβουμε. Είναι χώρος άγιος, είναι ουρανός ο Ναός».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ