Κλοπές: Νέο κόλπο εισβολών στα σπίτια

Εμβρόνητοι οι αξιωματικοί υπηρεσίας σε Αστυνομικά Τμήματα της Θεσσαλονίκης άκουγαν, τον τελευταίο καιρό, απελπισμένους πολίτες να εξιστορούν μια νέα μέθοδο επιτήδειων, που διέπραξαν κλοπές στα σπίτια τους μετρητών και κοσμημάτων. Οι αναφορές πανομοιότυπες. Άγνωστοί τους, συνήθως τρεις στον αριθμό, τους χτυπούσαν τα κουδούνια των διαμερισμάτων και «πληροφορούσαν» τους ενοίκους, κυρίως τις νοικοκυρές, που άκουγαν ανήσυχες και αποσβολωμένες, ότι καθώς περνούσαν κάτω στο δρόμο, όλως τυχαίως, είδαν να φεύγουν τα απλωμένα ρούχα από τις απλώστρες και να πέφτουν στο πεζοδρόμιο! Η αντίδραση των ενοίκων στο άκουσμα της ζημιάς, ήταν πάντα η ίδια. Πάνω στη βιασύνη τους να κατέβουν γρήγορα στο δρόμο να τα μαζέψουν πριν καταστραφούν τελείως, άφηναν τις πόρτες ανοιχτές κι έτρεχαν να κατέβουν τις σκάλες.

Όση ώρα… έψαχναν στο δρόμο τα ρούχα και δεν τα έβρισκαν πουθενά, οι επιτήδειοι που είχαν πια την πόρτα του σπιτιού ανοιχτή, έμπαιναν μέσα και με τάχιστες κινήσεις αφαιρούσαν μετρητά, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα αξίας. Όταν δε οι ένοικοι επέστρεφαν στα μπαλκόνια τους κι έβλεπαν και τα ρούχα στις απλώστρες, αντιλαμβάνονταν ότι άλλος ήταν ο λόγος της «επίσκεψης» των τριών επιτήδειων και κατέφευγαν στην Αστυνομία. Η Αστυνομία κατάφερε να βρει και να συλλάβει τους τρεις δράστες των κλοπών με την παραπλάνηση των «απλωμένων ρούχων».

Πόρτα

Τους έψαχναν μήνες

«Η άμεση κινητοποίηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου – Αναλήψεως και η πολύμηνη και ενδελεχής έρευνα», αναφέρουν, «οδήγησαν στον εντοπισμό και τη σύλληψη μελών εγκληματικής οργάνωσης που προέβαιναν σε κλοπές οχημάτων και διαρρήξεις οικιών στην περιοχή εδαφικής τους αρμοδιότητας. Εξιχνιάστηκαν επτά περιπτώσεις κλοπής που έλαβαν χώρα κατά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου – 5 Μαΐου. Συνελήφθησαν τρείς εμπλεκόμενοι νεαροί ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε σχετική δικογραφία».

Έμπαιναν και με παραβίαση

Προσθέτει ακόμη Αστυνομία, από τα στοιχεία της δικογραφίας: «Η ανάλυση του τρόπου δράσης τους και η αξιοποίηση πληροφοριών και ευρημάτων, τοποθετούν τους δράστες στους τόπους των προαναφερόμενων έκνομων πράξεων και υποδεικνύουν ως χαρακτηριστικά του τρόπου δράσης τους: Τη διάρρηξη οικιών και την παράνομη είσοδο στο εσωτερικό αυτών και την απασχόληση των ενοίκων, τους οποίους έπειθαν να εξέλθουν των διαμερισμάτων τους προφασιζόμενοι ότι κάποιο ρούχο τους έπεσε από το μπαλκόνι».

Με αυτές τις μεθόδους, προστίθεται, κατάφεραν να αφαιρέσουν χρηματικά ποσά, χρυσαφικά, ηλεκτρονικές συσκευές, ποδήλατα, διάφορα αντικείμενα και τραπεζικές κάρτες των παθόντων. Σημειώνεται μάλιστα ότι, κάνοντας χρήση των κλεμμένων τραπεζικών καρτών, προχώρησαν σε αγορές μέσω ανέπαφων συναλλαγών. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Περιπολικό

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ