Κλοπές Κόρινθος: Συνελήφθησαν με εντάλματα οι δράστες

Τρεις Έλληνες ηλικίας 24, 25 και 27 χρόνων είχαν ληστέψει σπίτια στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας στο διάστημα από τον Ιούλιο του 2020 ως τον Ιανουάριο. Οι δυο πρώτοι συνελήφθησαν με εντάλματα του ανακριτή Κορίνθου, ενώ ο τρίτος αναζητείται.

Δέκα κλοπές εξιχνιάστηκαν ύστερα από έρευνα της Ασφάλειας Κορίνθου, από τις οποίες οκτώ έγιναν σε σπίτια και μία στην αποθήκη ενός σούπερ μάρκετ, ενώ οι δράστες είχαν κλέψει και ένα όχημα το οποίο βρέθηκε. Η λεία της δράσης τους ήταν μεταξύ άλλων ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές, είδη ρουχισμού και τρόφιμα, που η συνολική τους αξία ξεπερνά τα 30.000 ευρώ.

Ο 24χρονος και ο 25χρονος οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ η έρευνα συνεχίζεται από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας για να εξακριβωθεί αν τυχόν έχουν διαπράξει και άλλες διαρρήξεις.

astinomia1 5

Τριμελής σπείρα διέρρηξε πέντε μαγαζιά στο Ηράκλειο

Από την ανάλυση του τρόπου δράσης τριών «ποντικών» που έκαναν μια διάρρηξη κάθε μέρα από την περασμένη Πέμπτη ως την Τρίτη σε καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή της πόλης του Ηρακλείου, οι αστυνομικοί της Ασφαλείας έφτασαν στην εξιχνίαση πέντε περιπτώσεων.

Έτσι, πέρασαν χειροπέδες σε δυο Έλληνες και έναν αλλοδαπό, οι οποίοι άρπαξαν χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα αντικείμενα, προκαλώντας και φθορές στα καταστήματα. Η προανάκριση συνεχίζεται, ενώ οι δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου κατηγορούμενοι για κλοπές τετελεσμένες και σε απόπειρα από κοινού.

Συνελήφθη 72χρονος για ένοπλες ληστείες και κλοπές

Έναν 72χρονο Έλληνα συνέλαβαν χθες στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, καθώς φέρεται να διέπραττε ένοπλες ληστείες και κλοπές σε συνεργασία με αλλοδαπούς. Σύμφωνα με το Λιμενικό μετά από έλεγχο που έγινε στο σπίτι του 72χρονου στην Αθήνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Δεκάδες ρολόγια διαφόρων επωνυμιών, χρυσαφικά, παλιά νομίσματα, πιστόλια, γεμιστήρες, φυσίγγια, σφυριά, εργαλεία διάρρηξης και χρήματα. Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά.

αστυνομικός

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ