Κλοπές Καλαμάτα: Πατέρας και γιος διέρρηξαν οχήματα κι ένα αγρόκτημα

Ένας 37χρονος και ο 17χρονος γιος του συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ασφάλειας σε συνεργασία με το τμήμα Μεσσήνης καθώς έκλεβαν και ηλεκτροδοτούσαν παράνομα και το σπίτι τους.

Από το περασμένο Σάββατο ως την Τετάρτη, οι δυο τους διέπραξαν τέσσερις κλοπές σε οχήματα και ένα αγρόκτημα σε κοινότητες της Μεσσήνης και της Καλαμάτας, από τα οποία άρπαξαν χρήματα, μπαταρίες και χάλκινα αντικείμενα. Όπως προέκυψε κατά την έρευνα, ο 37χρονος δεν είχε καν δελτίο ταυτότητας. Πατέρας και γιος παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας με κατηγορίες για κλοπές και κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ κατασχέθηκε το όχημα που χρησιμοποιούσαν.

Αστυνομικός

Διέρρηξαν βιοτεχνία και έκλεψαν ρούχα

Στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας συνελήφθησαν στη Λευκάδα από αστυνομικούς της Ασφαλείας δύο Έλληνες, λίγη ώρα μετά την διάρρηξη που έκαναν σε μια βιοτεχνία ενδυμάτων από την οποία έκλεψαν διάφορα είδη ένδυσης. Οι δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λευκάδας κατηγορούμενοι για κλοπή κατά συναυτουργία.

Τρεις αλλοδαπές έκλεψαν κοσμήματα από μαγαζί στην Κω

Επί δυο συνεχείς ημέρες, στις 7 και 8 Φεβρουαρίου, επισκέπτονταν ένα κοσμηματοπωλείο στην Κω τρεις αλλοδαπές δήθεν για να ψωνίσουν, αλλά απασχόλησαν την ιδιοκτήτρια και κατάφεραν να κλέψουν συνολικά τρία ασημένια δακτυλίδια.

Οι κλοπές εξιχνιάστηκαν από τους αστυνομικούς της Ασφαλείας που εντόπισαν την Πέμπτη δύο από τις δράστιδες και βρήκαν στην κατοχή τους ένα από τα κλεμμένα δαχτυλίδια, το οποίο κατασχέθηκε. Οι γυναίκες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω, ενώ η συνεργός τους αναζητείται για να βρεθούν και τα υπόλοιπα κλοπιμαία.

Αστυνομία

Μυτιλήνη: «Σήκωσαν» χρηματοκιβώτιο από επιχείρηση

Παρόλο που ξήλωσαν το καταγραφικό μηχάνημα από την επιχείρηση που διέρρηξαν στην ευρύτερη περιοχή της Μυτιλήνης για να αρπάξουν το χρηματοκιβώτιο, οι τρεις δράστες άφησαν αρκετά ίχνη πίσω τους με αποτέλεσμα να συλληφθούν άμεσα δυο από αυτούς.

Τα ξημερώματα της Πέμπτης, οι διαρρήκτες παραβίασαν την είσοδο της επιχείρησης και «σήκωσαν» το χρηματοκιβώτιο που είχε μέσα 1.000 ευρώ και ένα μπλοκ επιταγών. Αφού έκλεψαν και το καταγραφικό που ήταν συνδεδεμένο με τις κάμερες ασφαλείας, άρπαξαν και διάφορα είδη άμεσης κατανάλωσης και έσπευσαν να εξαφανιστούν.

Στο πλαίσιο της έρευνας, η υπόθεση εξιχνιάστηκε από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας και οι τρεις Έλληνες ταυτοποιήθηκαν. Δύο από αυτούς συνελήφθησαν την Παρασκευή, στην κατοχή τους βρέθηκε μέρος των κλοπιμαίων και οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Μυτιλήνης, ενώ ο τρίτος αναζητείται.

Αστυνομικός

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ