Κλειστοί δρόμοι στην Αττική – Τι ισχύει για την Αθηνών – Λαμίας

Κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» συνέχεια σήμερα, με αραιές χιονοπτώσεις στα βόρεια και υπερβόρεια της Αττικής, με αποτέλεσμα πολλές περιοχές, όπως ο Διόνυσος, η Άνοιξη, ο Άγιος Στέφανος να έχουν κλειστούς δρόμους γεμάτους με χιόνια.

Τα εκχιονιστικά έχουν βγει στους δρόμους και καταβάλλουν προσπάθειες να ανοίξουν το οδικό δίκτυο στις βόρειες περιοχές. Ιδιαίτερα προβλήματα έχουν προκληθεί στα στενά, με τα αυτοκίνητα να είναι ακόμα καλυμμένα με χιόνια.

Κατά τ’ άλλα το οδικό δίκτυο μέσα στην Αθήνα δεν παρουσιάζει κανένα απολύτως πρόβλημα, ωστόσο, χρειάζεται προσοχή, καθώς μπορεί οι δρόμοι μπορεί να είναι παγωμένοι.

Τι ισχύει για την Αττική Οδό και την Αθηνών – Λαμίας

Η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, από τη γέφυρα Καλυφτάκη μέχρι τα Οινόφυτα, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθιτικών.

Παράλληλα, από τις 8 το βράδυ έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων, ανω των 3,5 τόνων, στον αυτοκινητόδρομο Αθήνας-Θεσσαλονίκης.

Από τις 8 το απόγευμα, διεκόπη η κυκλοφορία όλων των φορτηγών και στην Αττική Οδό, ενώ μόνο με αλυσίδες κινούνται τα οχήματα επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού Ελευσίνας-Θηβών, μέχρι τα όρια με το νομό Βοιωτίας, πλην των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων για τα οποία ισχύει απαγορεύση κυκλοφορίας.

Σε ισχύ παραμένει, με απόφαση του Διοικητή της Τροχαίας Αττικής, η υποχρέωση των οδηγών να φέρουν στο όχημά τους αντιολισθιτικές αλυσίδες ή άλλα αντιολισθιτικά μέσα ειδάλλως θα επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 80 ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ