Πότε κλείνουν τα σχολεία

Το υπουργείο Παιδείας έχει κάνει εισήγηση για ολοκλήρωση του μαθητικού έτους για Γυμνάσια και Λύκεια στις 11 Ιουνίου. Πιθανότερη ημερομηνία να κλείσουν τα δημοτικά σχολεία η 25η Ιουνίου.

Με μοντέλο αντίστοιχο με το περυσινό θα ολοκληρωθεί, όπως όλα δείχνουν, το σχολικό έτος για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, ενώ μεγαλύτερη παράταση αναμένεται για τα Δημοτικά σχολεία.

Συγκεκριμένα, η εισήγηση του υπουργείου Παιδείας προς την επιτροπή Λοιμωξιολόγων είναι να κλείσουν τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις 11 Ιουνίου, ημερομηνία αντίστοιχη δηλαδή με την περυσινή, που έκλεισαν 12 Ιουνίου, μετά από δύο εβδομάδες παράτασης.

Σε ό,τι αφορά στα δημοτικά το πιθανότερο σενάριο είναι τα μαθήματα να ολοκληρωθούν στις 25 Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι υπό εξέταση είναι η ακύρωση των προαγωγικών εξετάσεων, ενώ οι Πανελλήνιες 2021 θα γίνουν μέσα στον Ιούνιο, με πιθανότερες ημερομηνίες τη 14η ή τη 15η Ιουνίου.

Αυτά ισχύουν με τα σημερινά επιδημιολογικά δεδομένα, γιατί όλα μπορεί να αλλάξουν σε περίπτωση που επιβαρυνθεί έντονα το επιδημιολογικό φορτίο.

Στις 10 Μαΐου ανοίγουν εκτός σοβαρού απρόοπτου Δημοτικά και Γυμνάσια

Η Αριστοτελία Πελώνη επιβεβαίωσε σήμερα τη φημολογία των προηγούμενων ημερών για άνοιγμα των σχολείων στις 10 Μαΐου.

«Είναι μια πιθανή ημερομηνία για το άνοιγμα των σχολείων, εάν όλα πάνε καλά και με το εργαλείο των self test», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ