Κλείνουν όλα τα σχολεία σε όλη την Ελλάδα για δύο εβδομάδες

Κλειστά σχολεία σε ολόκληρη την Ελλάδα ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, καθώς έγινε δεκτή η εισήγηση των λοιμωξιολόγων.

Κλειστά σχολεία για δύο εβδομάδες σε όλη την Ελλάδα, ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς από την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας διευκρίνισε πως έγινε δεκτή η τελική εισήγηση της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων, οι οποίοι πρότειναν να κλείσουν όλες οι σχολικές μονάδες στις «κόκκινες» περιοχές.

Οι μαθητές λοιπόν όλης της Ελλάδας επιστρέφουν στην τηλεκπαίδευση για δύο εβδομάδες. Παρόλα αυτά, εξαιρούνται τα σχολεία ειδικής αγωγής, τα οποία θα παραμείνουν ανοιχτά.

Διαβάστε επίσης:

Σύμφωνα με την Επιτροπή, το κλείσιμο των σχολείων αποσκοπεί στη μείωση των μετακινήσεων και ιδιαίτερα των γονιών, που πηγαίνουν ή παίρνουν τα παιδιά τους από τα σχολεία.

Επίσης, στόχος είναι να μειωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, η μεταδοτικότητα του ιού στη κοινότητα, καθώς στόχος είναι να ανοίξει το επόμενο χρονικό διάστημα το λιανεμπόριο, που αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της οικονομίας.

Προτεραιότητα σε Λύκεια και Γυμνάσια

Υπενθυμίζεται, ότι η Νίκη Κεραμέως μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star την Πέμπτη (11/3) και αναφέρθηκε στο άνοιγμα των σχολείων και στις προτάσεις που υπάρχουν στο τραπέζι.

Η υπουργός Παιδείας ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δίνει προτεραιότητα σε Λύκεια και Γυμνάσια, σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων.

Επιπλέον, δήλωσε ότι «προτεραιότητα είναι να ανοίξουν όλα τα σχολεία, υπάρχει ιδιαίτερη μέριμνα για παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ