Κλέαρχος Μαρουσάκης: Θυελλώδεις βοριάδες και κρύο από Τετάρτη

Με αυξημένη υγρασία ξεκινάει η σημερινή ημέρα. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη για την εβδομάδα που ξεκινάει.

Μπορεί ο Νοέμβριος να θεωρείται στατιστικά ένας βροχερός μήνας για την Ελλάδα με μεγάλα ύψη βροχής και ραγδαιότητες όμως ήδη το πρώτο δεκαήμερο θυμίζει περισσότερο…Άνοιξη ενώ και η εβδομάδα που ξεκινάει δεν αναμένεται να φέρει σημαντικές βροχοπτώσεις.

Όμως, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη από Τετάρτη μια ψυχρή αέρια μάζα από την κεντρική και βόρεια Ευρώπη θα προσπαθήσει να προσεγγίσει την περιοχή μας κάτι που θα φέρει θυελλώδεις ανέμους και πτώση της θερμοκρασίας.

Συγκεκριμένα, οι άνεμοι θα φτάσουν μέχρι και τα 8 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα πέσει 8 με 10 βαθμούς σε σχέση με τις θερμοκρασίες που είχαμε τις τελευταίες μέρες. Σε Ιόνιο και δυτική Ελλάδα οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί. Αυτό το σκηνικό θα κρατήσει Τετάρτη – Πέμπτη και Παρασκευή ενώ από το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία θα ανέβει και πάλι.

Κατά τα άλλα η σημερινή μέρα (Δευτέρα 8/11) θα αυξημένη υγρασία κάτι που μπορεί να φέρει περιορισμένη ορατότητα και τοπικές ομίχλες σε τοπικό επίπεδο.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ