Κλέαρχος Μαρουσάκης: Tα δύο χαρακτηριστικά του καύσωνα που προβληματίζουν – Πότε κορυφώνεται

Για ισχυρό κύμα καύσωνα με διάρκεια και υψηλές θερμοκρασίες ακόμη και τη νύχτα προειδοποιεί ο Κλέαρχος Μαρουσάκης που περιμένει μάλιστα να σπάσουν ρεκόρ του παρελθόντος.

Κορυφώνεται το Σαββατοκύριακο το ισχυρό κύμα καύσωνα, με τη θερμοκρασία σήμερα να φτάνει στους 43 με 54 βαθμούς Κελσίου, με έντονη δυσφορία στα μεγάλα αστικά κέντρα, σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη. Η ηλιοφάνεια θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό της ημέρας, οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις από 4-5 μποφόρ και στις Κυκλάδες 6 με 7.

Όπως σημειώνει ο μετεωρολόγος του Open αυτή η αφόρητη κατάσταση θα διατηρηθεί τουλάχιστον μέχρι κι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας και ενδεχομένως μέχρι και το επόμενο Σαββατοκύριακο. Άλλωστε ένα από τα χαρακτηριστικά αυτού του καύσωνα που προβληματίζουν είναι η διάρκεια αλλά και οι ελάχιστες θερμοκρασιακές τιμές τις νυχτερινές ώρες και νωρίς το πρωί που δεν θα πέφτουν κάτω από τους 26 με 27 βαθμούς και κατά τόπους του 30 βαθμούς Κελσίου, πράγμα που πρακτικά σημαίνει ότι δεν θα δροσίζει καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου.

Αναφορικά με τις περιοχές που θα «ψηθούν» αυτός ο καύσωνας δεν θα κάνει και ιδιαίτερες εξαιρέσεις με τον κ.Μαρουσάκη να σημειώνει βέβαια τις ευπαθείς περιοχές στη ζέστη, δηλαδή το εσωτερικό της κεντρικής Μακεδονίας, το εσωτερικό της Θεσσαλίας, τη δυτική Στερεά, την Αττική, την Βοιωτία, τη δυτική Πελοπόννησο, αλλά και τα νότια τμήματα της Κρήτης και το εσωτερικό της Ρόδου.

Τέλος, ο κ.Μαρουσάκης επανέλαβε ότι αυτός ο καύσωνας θυμίζει εκείνον του 1987 με τον ίδιο να αναμένει να σημειωθούν και νέα ρεκόρ.

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο:

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ