Κλέαρχος Μαρουσάκης: Σήμερα το πρώτο κύμα της ψυχρής εισβολής – Πού θα χιονίσει

Ξεκινά σήμερα Τρίτη η κακοκαιρία με κρύο και χίονια ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα που θα διατηρηθεί μέχρι την 25η Μαρτίου σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη

Ξεκινά σήμερα σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη η βαρυχειμωνιά στη χώρα μας που θα κρατήσει μέχρι και ανήμερα της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου. 

Σήμερα Τρίτη οι άνεμοι θα γυρίζουν σε βοριάδες το βαρομετρικό που μας απασχόλησε τις προηγούμενες μέρες δίνοντας βροχές, υψηλές θερμοκρασίες και μεταφορά σκόνης υποχωρεί και εκτονώνεται προς την περιοχή της Κύπρου ωστόσο από τα δυτικά Βαλκάνια εισβάλει μια ψυχρή αέρια μάζα που θα φέρει πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα. 

Σήμερα η κακοκαιρία θα γίνει κυρίως αισθητή στα βόρεια τμήματα και οι χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα στην κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα από το ύψος της Λαμίας και πάνω. Και η Αττική πάντως θα επηρεαστεί όσο θα περνά η ώρα και χιόνια δεν αποκλείεται να πέσουν στην ορεινή ζώνη.

Αύριο, Τετάρτη καθώς μία νέα πολική αέρια μάζα θα προσπαθήσει να επηρεάσει την χώρα μας από την περιοχή της Ουκρανίας η κακοκαιρία θα μετατοπιστεί ανατολικότερα επηρεάζοντας τα τμήματα της ανατολικής Θεσσαλίας και Στερεάς σε μία νοητή γραμμή των τμημάτων που βρέχονται από το Αιγαίο. Το σκηνικό θα θυμίζει χειμώνα και την Πέμπτη ενώ σύμφωνα με τον κ.Μαρουσάκη και την Παρασκευή ενδέχεται μια αστάθεια του καιρού ωστόσο το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι ανοιξιάτικος με σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας. 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ