Κλέαρχος Μαρουσάκης: Πού θα χτυπήσει η διήμερη κακοκαιρία – Ο καιρός στην Αττική

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός τις αμέσως επόμενες ώρες στη χώρα μας με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές αλλά και την πτώση της θερμοκρασίας. Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, το βαρομετρικό χαμηλό από τη βόρεια Ευρώπη που κινείται προς τα νότια, θα επηρεάσει και τη χώρα μας από το απόγευμα και για τις επόμενες ημέρες.

Πιο αναλυτικά, «το βαρομετρικό αυτό θα φέρει από το απόγευμα της Τετάρτης πτώση της θερμοκρασίας και βροχοπτώσεις που θα συνοδεύονται και από χαλάζι. Αρχικά στα βορειοανατολικά και στη συνέχεια σε περιοχές που βρίσκονται ανατολικά της οροσειράς της Πίνδου με τα φαινόμενα σε ορισμένες περιοχές να είναι πιο έντονα. Δυτικά και νότια δεν επηρεάζονται αξιόλογα».

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, «η μέρα ξεκινάει με πολύ καλό καιρό και ηλιοφάνεια αλλά από το απόγευμα θα αρχίσουν να εκδηλώνονται μπόρες και τοπικές καταιγίδες εξαιτίας της θερμικής αστάθειας προς τα δυτικά και τα βόρεια τμήματα του νομού. Από τη νύχτα θα πέσει και η θερμοκρασία μιας και θα κάνει ο βοριάς την εμφάνισή του. Η θερμοκρασία έως τους 30 βαθμούς Κελσίου το μεσημέρι, ενώ την Πέμπτη θα υπάρξει πτώση στους 20 με 22 βαθμούς».

Στη Θεσσαλονίκη, παρόλο που η μέρα αρχίζει με καλό καιρό, πιο γρήγορα θα κάνει την εμφάνισή της η επιδείνωση με τοπικές ισχυρές καταιγίδες αλλά και χαλαζοπτώσεις.

«Αναφορικά με την εξέλιξη του καιρού, η διαταραχή αυτή του καιρού την Πέμπτη θα αρχίζει να περιορίζεται στο Αιγαίο και στα νότια παραθαλάσσια τμήματα, ενώ από το Σαββατοκύριακο αρχίζει να βελτιώνεται ο καιρός και η θερμοκρασία να ανεβαίνει με μερικές μπόρες σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές», κατέληξε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ