Κλέαρχος Μαρουσάκης: Νέα ψυχρή εισβολή με χιόνια και στα βόρεια προάστια

Παραμένει χωρισμένη στα δύο η χώρα μας με κρύο στα βόρεια και ζέστη και σκόνη στα νότια. Νέα επιδείνωση Τετάρτη και Πέμπτη σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη με χιόνια και στην Αττική. 

Με δύο εποχές αρχίζει η νέα εβδομάδα στη χώρα μας. Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη από το ύψος της Θεσσαλίας και πιο βόρεια επικρατεί ο χειμώνας, νοτιότερα όμως επικρατούν ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες με αρκετή ζέστη και αφρικανική σκόνη.

Στην Αττική σήμερα θα επικρατήσει έντονη αφρικανική σκόνη αργότερα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με πρόσκαιρες τοπικές λασποβροχές. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 18 ακόμη και τους 19 βαθμούς ενώ από το βράδυ οι άνεμοι θα γυρίσουν σε βοριάδες.

Από τα μέσα της εβδομάδας ο καιρός θα εμφανίσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη μια πολική αέρια μάζα από την περιοχή της Ουκρανίας και θα κινηθεί προς τα νοτιοδυτικά τμήματα και θα επηρεάσει και τη χώρα μας. 

Έτσι λοιπόν την Τετάρτη από την οροσειρά της Πίνδου και ανατολικότερα θα αναμένουμε αρκετές βροχές και χιόνια σε Θεσσαλία, Εύβοια και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής) ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα.

Την Πέμπτη το σκηνικό θα είναι παρόμοιο και δεν αποκλείεται να δούμε χιόνια στα βόρεια προάστια της Αθήνας και νιφάδες στο κέντρο της πόλης. 

Το Σαββατοκύριακο ωστόσο επιστρέφει και πάλι η Άνοιξη.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ