Κλέαρχος Μαρουσάκης: Έρχεται κακοκαιρία με καταιγίδες – Πού θα χτυπήσει

Ήπιος ο καιρός σήμερα Τρίτη αλλά με μπόρες το απόγευμα στα νότια της χώρας. Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, «η χώρα μας επηρεάζεται από βαρομετρικό χαμηλό από τα δυτικά το οποίο φέρνει αφρικανική σκόνη, μπόρες αλλά και θυελλώδεις ανέμους, παρά την άνοδο της θερμοκρασίας».

Όπως είπε ο μετεωρολόγος του ΟΡΕΝ, «αυτό το βαρομετρικό χαμηλό θα φέρει τοπικές μπόρες και καταιγίδες κυρίως Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες λόγω της θερμικής αστάθειας».

Ωστόσο, η θερμοκρασία θα σκαρφαλώσει στους 28 έως και 30 βαθμούς σε ορισμένες περιοχές του ηπειρωτικού κορμού», ανέφερε.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική, ηλιοφάνεια θα επικρατήσει καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, με τοπικές νεφώσεις χωρίς κάτι αξιόλογο και τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 24 βαθμούς Κελσίου στο κέντρο της πόλης.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια αλλά κατά τις απογευματινές ώρες αναμένονται τοπικές μπόρες με τον υδράργυρο ωστόσο να φτάνει τους 25 βαθμούς Κελσίου κατά τις μεσημβρινές ώρες.

Αναφορικά με την εξέλιξη του καιρού, «Τετάρτη και Πέμπτη θα επικρατεί ηλιοφάνεια αλλά μπόρες θα κάνουν την εμφάνισή τους κατά τις απογευματινές ώρες κατά μήκος της οροσειράς της Πίνδου και προς τη βόρεια Ελλάδα. Παρούσα επίσης θα είναι και η αφρικανική σκόνη και ο υδράργυρος θα φλερτάρει μέχρι και με τους 28 βαθμούς,.

Ωστόσο, Παρασκευή και Σάββατο αναμένονται πιο γενικευμένες μπόρες και καταιγίδες σε μεγαλύτερο μέρος της χώρας», κατέληξε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Δείτε την πρόγνωση από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ