Κιβωτός του Κόσμου: Σαρωτικοί έλεγχοι για «μαύρο χρήμα» – Μπαίνει η Αρχή Ξεπλύματος

Η Αρχή Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος μπαίνει στην Κιβωτό του Κόσμου, για να διαπιστωθεί, εάν έχουν τελεστεί αξιόποινα αδικήματα, όπως απάτη και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος μέσω των δραστηριοτήτων της Κιβωτού.

Ο Πρόεδρος της Αρχής, ε.τ. Αντεισαγγελέας ΑΠ Ξεπλύματος Χαράλαμπος Βουρλιώτης, που τηρούσε στάση αναμονής, για κατεπείγουσα συγκέντρωση όλων των δημοσιευμάτων, καθώς και άλλων στοιχείων, όπως χορηγίες και δωρεές, που αφορούν τα οικονομικά της ΜΚΟ του πατέρα Αντώνιου.

Μετά τον σάλο, που έχει προκληθεί για κακοποιητικές συμπεριφορές στην Κιβωτό του Κόσμου, καθώς επίσης και για αδιαφάνεια ως προς την διαχείριση των εκατομμυρίων ευρώ από δωρεές και χορηγίες, καθώς και ακινήτων μεγάλης αξίας, που έπαιρνε ο πατέρας Αντώνιος, ο κ. Βουρλιώτης ζήτησε από τους ερευνητές της Αρχής, να συγκεντρώσουν αρχικά όλα όσα έχουν γραφτεί στον Τύπο.

Στόχος της Αρχής είναι να οργανωθούν άμεσα οι κινήσεις που πρέπει να γίνουν ως προς τον πλήρη οικονομικό έλεγχο της ΜΚΟ, ώστε να διακριβωθεί εάν τυχόν έχουν τελεστεί αξιόποινα αδικήματα όπως η απάτη και το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος μέσω των δραστηριοτήτων της Κιβωτού.

Ήξεραν από τον Αύγουστο για τη σωματική βία – Ντοκουμέντο

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την ΜΚΟ, μετά από ένα ντοκουμέντο που δείχνει ότι οι σοβαρές καταγγελίες είχαν καταγραφεί εγγράφως.

Η εκπομπή «Αταίριαστοι» του ΣΚΑΪ δημοσίευσε ένα έγγραφο-ντοκουμέντο που αποδεικνύει πως στη ΜΚΟ ήταν ενήμεροι για τα περιστατικά κακοποίησης των παιδιών στις δομές.

Συγκεκριμένα, στις 12 Αυγούστου του 2022 οκτώ εργαζόμενοι της δομής του Βόλου είχαν στείλει μια προειδοποίηση στον γενικό διευθυντή όλων των δομών της Κιβωτού και τον ενημέρωναν ότι υπάρχει σοβαρότατη καταγγελία για άσκηση σωματικής βίας από συγκεκριμένο υπάλληλο.

«Σας καλούμε να διερευνήσετε άμεσα το περιστατικό» τόνιζαν. Ζητούσαν να απευθυνθεί ο γενικός διευθυντής στον πατέρα Αντώνιο, αλλά και να απομακρύνει τον συγκεκριμένο υπάλληλο από την Κιβωτό.

Με αυτό το έγγραφο, δεν μπορεί να ισχυριστεί κανένας από τους υπεύθυνους στα ανώτερα κλιμάκια της Κιβωτού ότι δεν γνώριζαν τουλάχιστον για τη σωματική βία.

Χορηγίες 5 εκατ. τον χρόνο – Πού πήγαιναν τα λεφτά

Την ίδια ώρα, στο «άβατο» της «Κιβωτού του Κόσμου» επιχειρούν να ρίξουν «φως» οι δικαστικές αρχές της χώρας μετά τον ορυμαγδό καταγγελιών για περιστατικά ασέλγειας και κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος παιδιών που φιλοξενούνται στις δομές της.

Ο «μίτος» των σοκαριστικών γεγονότων άρχισε να ξετυλίγεται έπειτα από καταγγελία – «κόλαφο» 19χρονου πρώην φιλοξενούμενου στην Κιβωτό του Κόσμου, που υποστήριξε πως έπεσε θύμα ασελγών πράξεων από τον Πατέρα Αντώνιο, ο οποίος αποτελεί το επίσημο πρόσωπο της ΜΚΟ, η οποία όλα αυτά τα χρόνια διακρίνεται από μυστικοπάθεια και αδιαφάνεια.

Μία γρήγορη αναζήτηση στο site της ΜΚΟ αποδεικνύει πως τίποτα περισσότερο δεν ήταν γνωστό και δημόσιο πέρα από τη δράση του πατέρα Αντωνίου που βρίσκεται στο «κάδρο» δύο τουλάχιστον καταγγελιών για ασέλγεια.

Βλέπετε ούτε το ΔΣ δεν ήθελε να δημοσιοποιήσει ο πατέρας, το οποίο ήταν «οικογενειακή επιχείρηση» με την πρεσβυτέρα να έχει τον πρώτο λόγο. Οι υπόλοιποι ήταν πρώην τρόφιμοι της Κιβωτού.

Το κεφάλαιο δε, των οικονομικών στοιχείων είναι μία εξίσωση που δύσκολα θα λυθεί. Κανείς, πέρα από τη διοίκηση της ΜΚΟ, δεν γνωρίζει ακριβώς το ύψος και τα ποσά των χορηγήσεων και των δωρεών που έπαιρνε η «Κιβωτός του Κόσμου», με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως ο πατέρας Αντώνιος είχε κάθε χρόνο προϋπολογισμό 5.000.000 ευρώ, με το 80 – 90% να προέρχεται από δωρεές.

Σε αυτά θα πρέπει να υπολογιστούν και οι δωρεές των σπιτιών από ιδιώτες στις δομές, με τον αριθμό των ακινήτων που βρίσκονται στα «χέρια» της πρεσβυτέρας και του πατέρα Αντώνιου να είναι άγνωστος.

Φυσικά, ούτε λόγος για ανάρτηση των οικονομικών στοιχείων στην επίσημη σελίδα της ΜΚΟ, αν και η πλειοψηφία των οργανώσεων αναρτούν οικονομικές καταστάσεις ή εκθέσεις ελέγχων που διενεργούνται από ανεξάρτητους πιστοποιημένους ελεγκτές.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ