Κιβωτός του Κόσμου: Οι συγκλονιστικές καταθέσεις των θυμάτων και το «δεν ξέρω – δεν είδα» του πατήρ Αντώνιου

Τρεις καταθέσεις «φωτιά» δίνουν άλλη διάσταση στις έρευνες για την «Κιβωτό του Κόσμου», ενώ την ίδια ώρα ο πάτερ Αντώνιος αρνείται κάθε κατηγορία και δηλώνει έκπληκτος για τις καταγγελίες.

Ένας 18χρονος που εξετάστηκε από τους αστυνομικούς φέρεται να περιγράφει περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης και ασέλγειας, «φωτογραφίζοντας» στέλεχος της οργάνωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο φάκελος της προανακριτικής έρευνας περιλαμβάνει τρεις καταθέσεις από ενήλικο πρώην τρόφιμο δομής της ΜΚΟ, από έναν ανήλικο μάρτυρα αλλά και από έναν εργαζόμενο της «Κιβωτού του Κόσμου».

Η κατάθεση του 18χρονου αγοριού να θεωρείται ως η πλέον «βαριά»: Κάνει λόγο για ασελγείς πράξεις από στέλεχος της Κιβωτού του Κόσμου, το οποίο επισκέπτεται τις δομές της ΜΚΟ σε όλη τη χώρα. Ο 18χρονος καταγγέλλων που εξετάστηκε από τους αστυνομικούς φέρεται να περιγράφει περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης και ασέλγειας, «φωτογραφίζοντας» στέλεχος της οργάνωσης.

Η δεύτερη κατάθεση δόθηκε από παιδί που ζούσε σε δομή εκτός Αθηνών. Φέρεται ότι ήταν το 2021 αυτόπτης μάρτυρας ασελγών πράξεων με θύτη το ίδιο πρόσωπο σε βάρος του οποίου έγινε καταγγελία από τον 18χρονο.

Επίσης, εργαζόμενος φέρεται να προχώρησε σε αντίστοιχες περιγραφές για ασελγείς πράξεις σε χώρους της ΜΚΟ.

Σε ανακοίνωση σχετικά με τις έρευνες για την υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου», από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, μετά τη διαβίβαση της δικογραφίας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, αναφέρεται:

«Αναφορικά με την υπόθεση γνωστής ΜΚΟ, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζεται ότι, μετά από παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, ανατέθηκε η διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η οποία πραγματοποίησε προανακριτικές πράξεις και υπέβαλε το σχετικό προανακριτικό υλικό στην παραγγέλουσα Αρχή», αναφέρει η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Πατήρ Αντώνιος: Δεν ξέρω – δεν είδα

πατερ αντωνιος, κιβωτος του κοσμου, καταγγελιες

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο πάτερ Αντώνιος εμφανίστηκε έκπληκτος για τις καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. «Είμαστε λυπημένοι και στεναχωρημένοι», είπε μιλώντας στην ΕΡΤ, υπό το φως των νέων αποκαλύψεων. «Όσα καταγγέλλονται είναι ανυπόστατα ψεύδη», τόνισε και πρόσθεσε: «Είμαστε στεναχωρημένοι για το μεγάλο κύμα των καταγγελιών».

Επανέλαβε ότι στην «Κιβωτό του Κόσμου «δεν γνωρίζουμε τίποτα» και πως τα «διαβάζουμε από δημοσιεύματα». Ερωτηθείς για την τελευταία κατάθεση και εάν πάει κάπου το μυαλό του, απάντησε:

«Δεν πάει το μυαλό μου, τα παιδιά έχουν το πρόγραμμά τους με όλους τους παιδαγωγούς, εθελοντές και κοινωνικούς λειτουργούς», όπως είπε.

«Ξαφνικά, έπειτα από ένα έργο 25 ετών, μιλάει ο καθένας λες και είναι γεγονός όσα καταγγέλλονται χωρίς να γίνει έλεγχος. Στις δομές μας υπάρχουν ακόμη πολλά παιδιά και η κιβωτός είναι το σπίτι τους. Είναι πρότυπο, έχουν αποκλειστικά θεραπευτική φροντίδα», σημείωσε.

Όπως είπε, «έχουμε τεράστια εμπειρία και όσοι μιλούν δεν έχουν».

«Πολλές φορές συγκρουόμαστε με τα παιδιά, δηλαδή, δεν επιτρέπουμε παραβατικές συμπεριφορές και με αγάπη και καλοσύνη προσπαθούμε να τα κρατήσουμε. Είναι μια πολύ επίμονη εργασία», πρόσθεσε ο πατέρας Αντώνιος.

«Έχω δώσει τη ζωή μου. Δεν ξέρω αν αυτό είναι λάθος, έχω δώσει ό,τι έχω και δεν έχω. Είμαστε πάνω από αυτά τα παιδιά», πρόσθεσε.

«Μας εκδικούνται τα παιδιά για το έργο που κάνουμε», δήλωσε η πρεσβυτέρα, στην ίδια συνέντευξη στην ΕΡΤ. «Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί λέγονται όλα αυτά τα πράγματα εις βάρος δύο ανθρώπων που έχουν δώσει τη ζωή τους», πρόσθεσε η ίδια.

Όπως μετέδωσε το iEidiseis, η Εισαγγελέας Ανηλίκων θα χειριστεί πλέον την έρευνα, για την υπόθεση των σοκαριστικών καταγγελιών, για κακοποιήσεις ανηλίκων στην Κιβωτό του Κόσμου.

Με παραγγελία του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αντώνη Ελευθεριάνου, η δικογραφία έφυγε από το τμήμα Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ανηλίκων και διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Στο μεταξύ, επίσης με παραγγελία του Προισταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Ελευθεριάνου, διενεργείται έρευνα, για να διαπιστωθεί πως διέρρευσαν οι πληροφορίες, για την υπόθεση της Κιβωτού.

Η ανάρτηση Θεοδωρικάκου

Σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου», προχώρησε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Ο Νόμος είναι Νόμος και ισχύει για όλους. Χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς διακριτική μεταχείριση. Για κανέναν. Όποιος κι αν είναι ο θύτης, όποιο και αν είναι το θύμα.
Για εμάς δεν υπάρχουν άβατα και «γκρίζες ζώνες» ελέγχου και επιβολής του νόμου.

Γι αυτό και κατόπιν καταγγελιών για κακοποίηση παιδιών στην Κιβωτό του Κόσμου, η Ελληνική Αστυνομία συνδράμει απολύτως στη δικαστική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη. Προκειμένου να αποκαλυφθεί -και σε αυτή την περίπτωση- όλη η αλήθεια.

Η αποκάλυψη και η τιμωρία κάθε εγκληματικής πράξης -εφόσον έχει τελεστεί και αποδειχθεί- είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ Πολιτείας και πολιτών. Αλλά και τη διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής και της αυτονόητης αξίωσης κάθε πολίτη για ισονομία στην πράξη.

Αυτό αποτελεί, για την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, την αυτονόητη αποστολή μας την οποία υπηρετούμε καθημερινά».

https://www.facebook.com/takistheodorikakos/posts/pfbid0FJHQXoCNBwGM2v8Rcagzv49Zu5F7j4G5jM4egtxcYkuyPeddKxF4upGSEiwNparBl

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ