«Κιβωτός του Κόσμου»: Έφοδος στα σπίτια του πατέρα Αντωνίου και της πεσβυτέρας από την Οικονομική Αστυνομία

«Εφόδους» πραγματοποιούν από το πρωί τηε Δευτέρας (28/11) οι αστυνομικές αρχές σε σπίτια, τα οποία χρησιμοποιούσαν ο επικεφαλής της «Κιβωτού του Κόσμου», πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα, αλλά και σε άλλες κατοικίες που φέρεται να ανήκουν σε πρόσωπα του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος.

Οι έρευνες πραγματοποιούνται στα πλαίσια του ελέγχου που διενεργεί η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, σε συγκεκριμένα πρόσωπα που βρίσκονταν τα τελευταία χρόνια πίσω από τη διοίκηση της Μ.Κ.Ο.

Ο έλεγχος για ενδεχόμενο παράνομο πλουτισμό και ύποπτες εισροές και εκροές χρημάτων, έχει επικεντρωθεί σε μέλη του Δ.Σ. που φαίνεται να ανήκουν σε ένα «κλειστό» κύκλο προσώπων, τα οποία χαρακτηρίζονται ως στενές επαφές του επικεφαλής της «Κιβωτού».

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Αρχές πρόκειται να ερευνήσουν και τη μεζονέτα της Ραφήνας με το όνομα της πρεσβυτέρας στο κουδούνι. Στο συγκεκριμένο διαμέρισμα, η ΜΚΟ έχει κατά κυριότητα 100% το Α1 ακίνητο στον πρώτο όροφο καθώς και θέση στάθμευσης 15 τ.μ. Η μεζονέτα ωστόσο στο κουδούνι έχει το όνομα της πρεσβυτέρας και όχι της «Κιβωτού».

Στο μεταξύ, νωρίτερα δεσμεύτηκαν όλοι οι λογαριασμοί του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας σε τράπεζες της Ελλάδος, με εντολή που έδωσε ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος.

Επίσης δεσμεύτηκαν οι προσωπικοί λογαριασμοί που έχουν στη χώρα μας οι γονείς του πατέρα Αντώνιου, προκειμένου να αποφευχθούν οποιεσδήποτε νέες κινήσεις σε αυτούς. Ακόμα δεσμεύτηκαν θυρίδες και επενδυτικά προϊόντα.

Από «κόσκινο» οι προσωπικοί λογαριασμοί του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας

Εντωμεταξύ, πληροφορίες και στοιχεία από τους τραπεζικούς λογαριασμούς του πατέρα Αντωνίου, της συζύγου του και πρώην μελών του Δ.Σ. της «Κιβωτού του Κόσμου», αναμένεται να λάβει από τις τράπεζες, εντός της ημέρας, η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας.

Τα στοιχεία που θα προκύψουν από το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών, θα έρθουν σε αντιπαραβολή αυτά που είχαν συγκεντρωθεί την περασμένη εβδομάδα από όλες τις δομές της Μ.Κ.Ο. σε Αττική και επαρχία. Η διαδικασία, σύμφωνα με στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας, θα διαρκέσει τουλάχιστον δύο μήνες, με τις έρευνες να αφορούν σε πρώτη φάση 15 πρόσωπα που είχαν ενεργό ρόλο στην διοίκηση της «Κιβωτού».

Την ίδια ώρα, η Εισαγγελία Ανηλίκων, συνεχίζει να συγκεντρώνει και να αξιολογεί μαρτυρικές καταθέσεις από εργαζόμενους της Μ.Κ.Ο., σχετικά με τις καταγγελίες για ασέλγεια και κακοποίηση σε βάρος ανήλικων τροφίμων. Μέχρι στιγμής περισσότερα από 15 άτομα, έχουν βρεθεί ενώπιον των αρχών, που επιχειρούν να εξακριβώσουν την βασιμότητα των αναφορών που έχουν στην κατοχή τους.

Οι δικαστικοί λειτουργοί, έχουν ζητήσει απόρρητους φακέλους, με καταγγελίες που είχαν γίνει στο παρελθόν σε κοινωνικές υπηρεσίες από παιδιά της «Κιβωτού», αναζητώντας περισσότερα στοιχεία που θα κατευθύνουν τις έρευνες. Δεν αποκλείεται μάλιστα πρόσωπα που θα κληθούν να απολογηθούν για κακοποιητικές συμπεριφορές, να βρίσκονται ταυτόχρονα και στο μικροσκόπιο της οικονομικής έρευνας που «τρέχει» παράλληλα.

Τα σκισμένα τιμολόγια αποκαλύπτουν ύποπτες συναλλαγές;

Βιβλία εσόδων-εξόδων, παραστατικά, οικονομικά έγγραφα για χορηγίες και δωρεές,… σκισμένα τιμολόγια και αποδείξεις σε κάδους απορριμμάτων, ακόμα και ένα… περίστροφο αποθηκευμένο λίγα μόλις μέτρα από χώρους διαμονής ανηλίκων παιδιών. Κάθε λογής ευρήματα, προέκυψαν από τις «σαρωτικές» – αιφνιδιαστικές έρευνες των αστυνομικών που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα σε όλες οι δομές και τα σπίτια φιλοξενίας της «Κιβωτού του Κόσμου», σε Αθήνα και επαρχία.

Τα συγκεντρωμένα οικονομικά στοιχεία θα αναλυθούν το επόμενο διάστημα από τα στελέχη της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, που θα επιχειρήσουν να εντοπίσουν τις διαδρομές των εισροών και κυρίως των εκροών χρημάτων της Μ.Κ.Ο. και αν αυτές αποδεικνύονται με παραστατικά και φορολογικά στοιχεία.

Οι έρευνες, που θα διαρκέσουν για περίπου τρείς μήνες, θα αφορούν και τα αποκόμματα που εντοπίστηκαν σε κάδους απορριμμάτων, έξω από τις δομές της Καλαμάτας και της Χίου. Οι αστυνομικοί θα προσπαθήσουν να διαπιστώσουν αν οι σκισμένες αποδείξεις και τα τιμολόγια του μήνα Νοεμβρίου, που είχαν εκδοθεί στο όνομα της «Κιβωτού», καταστράφηκαν σκόπιμα από υπεύθυνους της Μ.Κ.Ο. σε μια προσπάθεια να «σβήσουν» ίχνη ύποπτων συναλλαγών.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ