Κιβωτός του Κόσμου: Δώριζαν ακίνητα και ήθελαν να τους τα γράψουν – «Βόμβα» από την Σήλια Κριθαριώτη

Το αστρονομικό ποσό των 27,7 εκατ. ευρώ φέρεται να έλαβε από δωρεές η Κιβωτός του Κόσμου για την πενταετία 2017-2021, λεφτά που δίνονταν για να έχουν τα παιδιά μία καλύτερη ζωή αλλά φαίνεται να μην έφταναν στον τελικό παραλήπτη τους.

Σύμφωνα με το Mega την ίδια περίοδο η οργάνωση έλαβε 100.000 ευρώ ως κρατική επιχορήγηση. Δεν είμαι όμως μόνο τα λεφτά που κατέληγαν στην Κιβωτό του Κόσμου αφού άνθρωποι με οικονομική επιφάνεια προσέφεραν ακίνητα και οικόπεδα στην Κιβωτό.

Σήλια Κριθαριώτη: Η Κιβωτός έβαζε όρο να τους γράψουν τα κτίρια

Η καταξιωμένη σχεδιάστρια μόδας, Σήλια Κριθαριώτη, αποκάλυψε τον όρο που έθετε η ΜΚΟ, όταν ο σύζυγός της θέλησε να κάνει δωρεά ορισμένα κτίρια.

«Ο άντρας μου ήθελε να κάνει, και όπως το έχει κάνει στη Χίο και σε άλλα μέρη της Ελλάδος, δωρεά διάφορα κτίρια, για να φιλοξενούνται παιδιά» είπε αρχικά η Σήλια Κριθαριώτη και στη συνέχεια αποκάλυψε: «Η Κιβωτός είχε έναν όρο, να τους γράψουν τα κτίρια».

Δωρητές περιμένουν την έρευνα της Δικαιοσύνης

Την ίδια ώρα ο Κώστας Λούλης βιομήχανος από το Βόλο που δώρισε δύο σπίτια περίπου 3.000 τ.μ. σε οικόπεδα συνολικής έκταση 25 στρεμμάτων μίλησε στο Mega και περιμένει όπως λέει την έρευνα της δικαιοσύνης.
«Πραγματικά δεν είμαι κάθε άλλο παρά ευχαριστημένος από την εξέλιξη η οποία υπάρχει και πάνω από όλα προβληματίζομαι για το μέλλον αυτών των παιδιών», ανέφερε.

Ακόμα, η Μίνα Σπυροπούλου – Καρέλια, χήρα του βιομήχανου Καρέλια δώρισε οικόπεδο 32 στρεμμάτων με 2 ακίνητα στην Καλαμάτα.

«Δωρίσαμε το σπίτι μας στην Κιβωτό του Κόσμου, γιατί πιστεύαμε ότι θα υπάρχει κρατική και εκκλησιαστική εποπτεία. Ας φροντίσει το κράτος να έχει την εποπτεία και να συνεχίσουν να φιλοξενούνται παιδιά. Να φροντίσει να μην πάνε χαμένες οι δωρεές οι οποίες δόθηκαν για τα ταλαιπωρημένα παιδιά και όχι για τις ορέξεις κάποιων, αν βέβαια αυτό αποδειχθεί».

Η Κύπρια δισεκατομμυριούχος Κλέλια Χατζηιωάννου έδωσε το Πάσχα του 2018 άγνωστο χρηματικό ενώ η επιχειρηματίας Δήμητρα Κατσαφάδου χάρισε το σπίτι της και τώρα επιθυμεί μετά τις εξελίξεις επιθυμεί να παγώσει τη διαδικασία.

Πάτερ Αντώνιος: «Δεν έκανα ποτέ κακό σε κανένα παιδί»

Μετά τη «βροχή» καταγγελιών σε βάρος του ίδιου αλλά και εργαζόμενων στις δομές της Κιβωτού από πρώην τροφίμους της Οργάνωσης, ο πάτερ Αντώνιος μίλησε στο STAR όπου τόνισε ότι δεν έχει κάνει κακό στα παιδιά.

«Δεν είναι δυνατόν, δεν μπορεί να έγιναν όλα αυτά. Δεν έκανα ποτέ κακό σε κανένα παιδί. Γιατί τα λένε αυτά;» φέρεται να είπε ο πάτερ Αντώνιος, σύμφωνα με επικοινωνία που είχε ο τηλεοπτικός σταθμός μαζί του.

Όσον αφορά στην πρεσβυτέρα, κατά τις ίδιες πληροφορίες εκείνη δήλωσε το εξής: «Για όλες τις καταγγελίες που έχουν γίνει υπάρχουν απαντήσεις και για τον καθένα έχουμε κάνει χίλια καλά», η οποία έχει ήδη προσλάβει έναν δικηγόρο και αύριο το πρωί θα έχουν αναλάβει ακόμη 3 νομικοί.

Σε δηλώσεις προχώρησαν και συνεργάτες του πατέρα Αντωνίου μιλώντας για «κίνητρα». «Δεν είναι αλήθεια οι καταγγελίες. Πίσω από αυτές υπάρχουν θρησκευτικά και πολιτικά αντίποινα», είπαν. «Έχουμε κάνει την έρευνά μας και όσα καταγγέλλονται είναι ανυπόστατα ψεύδη».

Ο πατέρας Αντώνιος, σύμφωνα με το Star, βρίσκεται σε κακή κατάσταση και δέχεται την υποστήριξη γιατρού και ψυχολόγου.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ