«Κιβωτός»: Ο εισαγγελέας καλεί τον πατέρα Αντώνιο – Ύποπτος για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων

Με την ιδιότητα του υπόπτου καλούνται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας ο πατέρας Αντώνιος και έξι πρώην εργαζόμενοι στην «Κιβωτό του Κόσμου». Ο Πατέρας Αντώνιος καλείται να δώσει εξηγήσεις για δύο αδικήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ιEideiseis, η κλήση η οποία εστάλη από την Εισαγγελία Ανηλίκων, αφορά για τον ιερέα τα αδικήματα της ασέλγειας σε βάρος ανηλίκων και ηθική αυτουργία σε κακοποίηση ανηλίκων για τα οποία καλούνται έξι πρώην εργαζόμενοι της «Κιβωτού του Κόσμου».

Κατά τις ίδιες πηγές, το πιθανότερο είναι ο πατέρας Αντώνιος και οι έξι πρώην εργαζόμενοι στην «Κιβωτό» να ζητήσουν προθεσμία ώστε, αφού λάβουν αντίγραφα της δικογραφίας, να προετοιμάσουν την «απολογία» τους. Εφόσον οι εισαγγελείς κρίνουν, μετά και τις εξηγήσεις που θα δοθούν από τον πατέρα Αντώνιο και τους έξι πρώην εργαζόμενους στην Κιβωτό, ότι τα στοιχεία είναι επαρκή, θα ασκηθούν ποινικές διώξεις εναντίον τους.

Αναμένεται κλήση και για την πρεσβυτέρα για τα οικονομικά της «Κιβωτού»

κιβωτος, πατερας αντωνιος, πρεσβυτερα σταματια, υποπτοι, εισαγγελεας

Παράλληλα, αναμένεται να σταλούν κλήσεις για να δώσουν εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου, ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα για το οικονομικό σκέλος της έρευνας για την υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου».

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Αρχής Ξεπλύματος Αντιεισαγγελέας ΑΠ ε.τ. Χαράλαμπος Βουρλιώτης στο πόρισμά του για τα οικονομικά της δομής της κιβωτού δέσμευσε όλα τα περιουσιακά στοιχεία του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας Σταματίας Γεωργαντή γιατί διαπιστώθηκαν στοιχεία για τρία τουλάχιστον αδικήματα: Απιστία, υπεξαίρεση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Όπως έχει μεταδώσει το iEidiseis, στο στόχαστρο του Προέδρου της Αρχής Ξεπλύματος, ε.τ. Αντεισαγγελέα ΑΠ Χαράλαμπου Βουρλιώτη έχει μπει, μεταξύ άλλων, ένα ακίνητο στην Πωγωνιανή Ιωαννίνων, που φέρεται ότι, αγοράστηκε με μετρητά χρήματα από τον πατέρα Αντώνιο και την Πρεσβυτέρα Σταματίνα Γεωργαντή.

Το σπίτι φέρεται να αγοράστηκε στην αντικειμενική του αξία, περίπου 150.000 ευρώ, ενώ το γεγονός ότι, δόθηκαν μετρητά χρήματα προκύπτει από το συμβόλαιο, στο οποίο αναγράφεται από το συμβολαιογράφο ότι, δόθηκαν μετρητά τα χρήματα.

Η Αρχή Ξεπλύματος διερεύνησε μεταξύ άλλων, την προέλευση των χρημάτων και επίσης εάν μέσω της αγοράς ακινήτων, όπως το σπίτι στην Πωγωνιανή διαπράχτηκαν οι αξιόποινες πράξεις, της φοροδιαφυγής και της νομιμοποίησης προϊόντων από εγκληματικές ενέργειες (ξέπλυμα).

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τον έλεγχο της Αρχής φέρεται να προκύπτει ότι, ο Πατήρ Αντώνιος και η Πρεσβυτέρα, η οποία ήταν και διαχειρίστρια των οικονομικών της Κιβωτού, δεν ξόδευαν σχεδόν καθόλου δικά τους χρήματα, αλλά ζούσαν από τα χρήματα της ΜΚΟ.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ