Κινητοποιήσεις για τη λειτουργία των σχολείων τη Δευτέρα και την Τρίτη – Τι καταγγέλλει η ΟΛΜΕ

Συγκέντρωση πραγματοποίησε η ΟΛΜΕ στο υπ. Παιδείας, ζητώντας τη λήψη μέτρων για την αποτροπή εξάπλωσης του κορονοϊού στα σχολεία.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργάνωσε σήμερα (10/1) η ΟΛΜΕ έξω από το υπουργείο Παιδείας με αίτημα «τη λήψη ουσιαστικών μέτρων για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων». Η ΟΛΜΕ αντιτίθεται στο μέτρο του 50%+1 κρούσματα για το κλείσιμο ενός τμήματος, στο «συνωστισμό στις σχολικές τάξεις και στα σχολικά λεωφορεία», ενώ κατηγορεί το υπουργείο ότι «δε λαμβάνει καμία μέριμνα για τους/τις εκπαιδευτικούς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες» και «δεν προμηθεύει καν με μάσκες και αντισηπτικά την εκπαιδευτική κοινότητα», όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Ασκεί, επίσης, κριτική για την έλλειψη self test στα φαρμακεία και τη διάθεση των τεστ από τα σχολεία αναφέροντας πως «για άλλη μία φορά οι εκπαιδευτικοί καλούνται με ανυπόγραφες και παράτυπες «οδηγίες» να καλύψουν την ανεπάρκεια της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ».

5478086 1

Οι κινητοποιήσεις στην Παιδεία συνεχίζονται αύριο (11/1). Η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής έχει προγραμματίσει στις 17.30 συλλαλητήριο έξω από το υπουργείο Υγείας. Ζητά τη μείωση των μαθητών ανά τάξη σε 15 άτομα, την ανάκληση των συγχωνεύσεων τμημάτων, άμεση πρόσληψη εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού, μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία με ευθύνη του ΕΟΔΥ, καθώς και δωρεάν ράπιντ και μοριακά τεστ, ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Υγείας και σύνδεση των σχολείων με αυτή.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ