Καύσωνας: Όλοι οι κλιματιζόμενοι χώροι της Αττικής από την Google

Δείτε όλους τους κλιματιζόμενους χώρους στην Αττική, καθώς έρχεται ισχυρός καύσωνας, που θα ανεβάσει αρκετά το θερμόμετρο.

Νέο κύμα καύσωνα αναμένεται να σαρώσει την χώρα τις επόμενες μέρες και πολλοί δήμοι έχουν αρχίσει να ετοιμάζουν κλιματιζόμενους χώρους.

Μάλιστα, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, έστειλε μήνυμα σε όλους τους Δημάρχους και τόνισε την αναγκαιότητα για τη λήψη μέτρων ενόψει του καύσωνα.

«Οι Δήμοι λαμβάνουμε έκτακτα μέτρα προστασίας ενόψει επερχόμενου καύσωνα κι εμφάνισης ακραίων θερμοκρασιών. Εφαρμόζουμε οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας για αποφυγή πυρκαγιών. Διαθέτουμε κλιματιζόμενους χώρους για ευπαθείς ομάδες συμπολιτών μας, αναπροσαρμόζουμε το ωράριο όσων απασχολούνται σε εξωτερικούς χώρους», ήταν το μήνυμα του κ. Παπαστεργίου.

Επίσης, μέσω Google μπορεί κάποιος να δει όλους τους κλιματιζόμενους χώρους στην Αττική, οι οποίοι λειτουργούν σε ορισμένα σημεία.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας

Η Πολιτική Προστασία εξέδωσε αναλυτικές οδηγίες προς τους πολίτες για το νέο κύμα καύσωνα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις οδηγίες αυτοπροστασίας από τις υψηλές θερμοκρασίες, συνιστάται στους πολίτες:

– Να παραμένουν σε χώρους δροσερούς και σκιερούς μακριά από συνωστισμό, να χρησιμοποιούν κλιματιστικά μηχανήματα ή ανεμιστήρες και να αποφεύγουν τη βαριά σωματική εργασία σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία.

– Να αποφεύγουν την ηλιοθεραπεία, όπως και το βάδισμα ή το τρέξιμο κάτω από τον ήλιο και να φορούν καπέλο και γυαλιά ηλίου και ρούχα ανοιχτόχρωμα από ύφασμα που επιτρέπει στο δέρμα να αερίζεται και διευκολύνει την εξάτμιση του ιδρώτα, αποφεύγοντας τα συνθετικά υφάσματα.

– Να καταναλώνουν ελαφρά γεύματα με φρούτα και λαχανικά, περιορίζοντας τα λιπαρά και την ποσότητα του φαγητού.

– Να πίνουν άφθονο νερό και χυμούς φρούτων, αποφεύγοντας τα οινοπνευματώδη.

Ιδιαίτερη μέριμνα συνιστάται για τα μωρά και τα μικρά παιδιά, καθώς και τους ηλικιωμένους και τους πάσχοντες από χρόνια νοσήματα για την προστασία τους από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ