Καύσωνας: Κοινωνική δράση για την προστασία των αστέγων από τον Δήμο Πειραιά

Λόγω της επέλασης του καύσωνα, οι Αρχές ενημερώνουν τους άστεγους για τον κλιματιζόμενο χώρο που λειτουργεί σε 24ωρη βάση ο Δήμος Πειραιά στα Καμίνια.

Σε ξέλιξη βρίσκεται συντονισμένη δράση κοινωνικού χαρακτήρα, με κύριο μέλημα την προστασία των αστέγων από τις υψηλές θερμοκρασίες του καύσωνα από τον Δήμο Πειραιά.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το dytikesmaties.gr, κοινωνικοί λειτουργοί της ΚΟ.Δ.Ε.Π. και στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας, βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς και σε διάφορα σημεία της πόλης και ενημερώνουν τους άστεγους για τον κλιματιζόμενο χώρο που λειτουργεί σε 24ωρη βάση ο Δήμος Πειραιά στα Καμίνια.

Σκοπός αυτής της δράσης, είναι να πειστούν οι άστεγοι οι οποίοι διαβιούν στον δρόμο και δεν δέχονται να φιλοξενηθούν στις κοινωνικές δομές του Δήμου, να μεταβούν στον κλιματιζόμενο χώρο για να προστατευθούν από τον καύσωνα. Παράλληλα, το κλιμάκιο του Δήμου Πειραιά παρέχει σε όλους τους άστεγους νερά και χυμούς, τα οποία είναι μια προσφορά της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Δήμος Πειραιά λειτουργεί σε 24ωρη βάση, τη δομή φιλοξενίας αστέγων «Υπνωτήριο Πειραιάς Λιμάνι Αλληλεγγύης» του Ομίλου Unesco Πειραιώς και Νήσων, μέχρι να αλλάξουν οι μετεωρολογικές συνθήκες και να υπάρξει σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Η δομή φιλοξενίας βρίσκεται: Μυκάλης 51, Καμίνια, τηλέφωνα επικοινωνίας: 216 8003076, 216 8003077. Η κοινωνική αυτή ενέργεια θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες σε όλη την πόλη.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ