Καύσωνας: «Φλέγεται» το οδόστρωμα – 53 βαθμούς Κελσίου κατέγραψε ο «Κοπέρνικος»

«Η Ανατολική Μεσόγειος βρίσκεται εν μέσω ενός έντονου καύσωνα. Η Ελλάδα έρχεται αντιμέτωπη με τις πιο ακραίες θερμοκρασίες από το 1987 και στην Τουρκία έχουν ξεσπάσει σοβαρές πυρκαγιές», έγραψε η γενική διεύθυνση Αμυντικής Βιομηχανίας και Διαστήματος στο Twitter.

Κόκκινο έχει χτυπήσει ο υδράργυρος σε ολόκληρη την Ελλάδα, με τον συνεχόμενο καύσωνα να είναι ο μεγαλύτερος που έχει δει η χώρα από το 1987.

Τη Δευτέρα, η χώρα μας κατέγραψε πανευρωπαϊκό ρεκόρ θερμοκρασίας, έχοντας καταλάβει τις πέντε πρώτες θέσεις στη λίστα με τις υψηλότερες θερμοκρασίες σε ολόκληρη την Ευρώπη. Στην πρώτη θέση βρέθηκε η Μακρακώμη Φθιώτιδας, με το θερμόμετρο να αγγίζει τους 46,3 °C. Ακολούθησε η Λάρισα (44,9°C), η Σπάρτη (44,7°C), το Λευκοχώρι Φθιώτιδας (44,4°C) και τέλος η Θήβα (44°C).

Οι μετεωρολόγοι πιστεύουν ότι ανάλογες θερμοκρασίες αναμένεται να σημειωθούν και σήμερα.

Αλλά και η εικόνα από τον ευρωπαϊκό δορυφόρο Sentinel του προγράμματος Copernicus είναι πρωτοφανής, με την θερμοκρασία εδάφους (και όχι αέρος που χρησιμοποιείται στις μετεωρολογικές προβλέψεις) να φτάνει μέχρι και τους 53°C.

Σε σχετική της ανάρτηση, η γενική διεύθυνση Αμυντικής Βιομηχανίας και Διαστήματος έγραψε στο Twitter: «Η Ανατολική Μεσόγειος βρίσκεται εν μέσω ενός έντονου καύσωνα. Η Ελλάδα έρχεται αντιμέτωπη με τις πιο ακραίες θερμοκρασίες από το 1987 και στην Τουρκία έχουν ξεσπάσει σοβαρές πυρκαγιές».

Δείτε την ανάρτηση:

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ