Κατερινόπουλος – Γλυκά Νερά: Ο πιλότος, η Σούδα και η κάρτα μνήμης – Εξελίξεις

Την πεποίθησή του ότι το έγκλημα στα Γλυκά Νερά ήταν προσχεδιασμένο από τον δράστη, Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, εξέφρασε ο Θανάσης Κατερινόπουλος, ταξίαρχος της ΕΛΑΣ εν αποστρατεία, σημειώνοντας παράλληλα ότι η διαδικασία ενοικίασης του σπιτιού Σούδα μπορεί να κρύβει σημαντικές πληροφορίες. Επιπλέον, επανέλαβε την πεποίθησή του ότι πρέπει να διερευνηθεί η ύπαρξη και ηθικού αυτουργού “έξω από το σπίτι”. Ο κ. Κατερινόπουλος μίλησε στην κυπριακή εκπομπή “Πρωτοσέλιδο”. Αναφερόμενος στους ισχυρισμούς του γυναικοκτόνου περί βρασμού ψυχής, ο ταξίαρχος της ΕΛ.ΑΣ. εν αποστρατεία υπογραμμίζει ότι: “είναι φανερό ότι υπήρχε προμελέτη” και πώς “στόχος του είναι να προβάλει τους δικούς του ισχυρισμούς για να μετριάσει την ποινή που αργότερα θα του επιβληθεί από το Δικαστήριο”.

Μάλιστα ο κ. Κατερινόπουλος σχολίασε ότι οι αρχές έφτασαν καθυστερημένα στην εξιχνίαση της υπόθεσης: “Προσωπικά δεν πείστηκα ότι δεν έχει σχέση με το έγκλημα. Ήμουν ο πρώτος που φώναζα ότι αυτός είναι, δεν το έλεγα τυχαία. Υπήρχαν σοβαρές ενδείξεις, οι Αρχές έστω και καθυστερημένα έφτασαν εκεί”. Αναφορικά με τα σενάρια που θέλουν τον πιλότο να έχει συνεργό, ο κ. Κατερινόπουλος σχολίασε: “Βεβαίως είναι ο αυτουργός του εγκλήματος, δεν πιστεύω ότι στο χώρο υπήρχε τρίτο πρόσωπο, αυτό θα είχε αποδειχθεί μέχρι τώρα. Δεν μπορούμε όμως να αποκλείσουμε ότι έξω από το σπίτι δεν υπήρχαν άλλα πρόσωπα που ενδεχομένως έπαιξαν ρόλο για να φτάσει στη δολοφονία” είπε.

Ο ίδιος φαίνεται πεπεισμένος για την ύπαρξη κάποιου συνεργού, πιθανόν εκτός της μεζονέτας. “Η εκτίμηση μου είναι ότι υπάρχει συνεργός, πιστεύω ότι θα συνεχίσει να το ψάχνει η δικαιοσύνη. Θέλω να πιστεύω ότι θα κινηθούν και σε αυτή τη κατεύθυνση για τη διερεύνηση ύπαρξης ηθικού αυτουργού ή άλλου συνεργού που δεν ήταν στο σπίτι αλλά έξω από το σπίτι. Η γλώσσα σώματος αυτού του ανθρώπου έλεγε τα πάντα από την πρώτη στιγμή” τόνισε.

pilotos apologia

Το σπίτι στη Σούδα

Ως προς το ταξίδι του ζευγαριού στην Κρήτη, προκειμένου να νοικιάσουν ένα σπίτι στη Σούδα, στο διάστημα κοντά στις 10 Απριλίου, ο κ. Κατερινόπουλος επιμένει ότι πρέπει να διερευνηθεί και επικεντρώνεται σε ένα ακόμη πρόσωπο που ταξίδεψε μαζί τους. “Κάποιος από το ζευγάρι με κάποιο άλλο πρόσωπο πήγαν να νοικιάσουν ένα σπίτι, αυτό είναι ως πληροφορία που θα τη χρησιμοποιήσουν, ίσως υπάρχουν πληροφορίες στο σπίτι ίσως και όχι”, σχολίασε όλο νόημα.

Ψυχρός και λιγομίλητος ο Αναγνωστόπουλος

Ο 33χρονος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος δέχθηκε καταιγισμό ερωτήσεων κατά την απολογία του. Ανάμεσα σε άλλα αφορούσαν την αντίδρασή του όταν θεώρησε πως το θύμα ήταν νεκρό από την ασφυκτική αγκαλιά του, όπως ο ίδιος αναφέρει στην ομολογία του. Το θέμα φαίνεται να αποτέλεσε μία κομβικής σημασίας παράμετρο για τις δικαστικές αρχές, που ερμηνεύουν και αξιολογούν νομικά κάθε σημείο μιας εγκληματικής πράξης και κάθε αντίδραση του πρωταγωνιστή, λεπτό προς λεπτό. Εντύπωση προκαλεί σύμφωνα με δικαστικές πηγές, η ψυχραιμία του πιλότου, ο οποίος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εικόνα που έχει ο κόσμος για εκείνον, ενώ αν και πολλές φορές κατά τη διάρκεια της απολογίας του έλεγε ότι του αξίζει να τιμωρηθεί, την ίδια ώρα τόνιζε πως δεν είναι το “τέρας” που παρουσιάζεται.

Φαίνεται μάλιστα πως και οι δύο λειτουργοί της Δικαιοσύνης “πίεσαν” με αλλεπάλληλες ερωτήσεις τον καθ’ ομολογίαν δράστη, να απαντήσει “πώς αντιλήφθηκε ότι η σύζυγος του ήταν νεκρή”. Στην απάντηση του κατηγορούμενου “το κατάλαβα” χωρίς άλλη εξήγηση, τόσο ο ανακριτής όσο και αργότερα ο εισαγγελέας, φαίνεται να του ζητούσαν να διευκρινίσει αν αναζήτησε σφυγμό από το θύμα, αν προσπάθησε να δει αν ανέπνεε και αν επιχείρησε να αλλάξει την στάση του σώματος της ώστε να εξακριβώσει αν ήταν λιπόθυμη ή νεκρή, ώστε αν είχαν απλώς μειωθεί οι αντιστάσεις της να την βοηθήσει.

pilotos 4

Η ρήξη στη σχέση Κάρολαιν – Μπάμπη

Αρκετά ερωτήματα προκύπτουν και παραμένουν μέχρι στιγμής αναπάντητα για τη δολοφονία της Καρολάιν από τον σύζυγό της στη μεζονέτα των Γλυκών Νερών.  Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου, από τη συγκέντρωση των δεδομένων σε συνδυασμό με το ημερολόγιο του θύματος προκύπτει ότι υπήρχε πλήρης ρήξη στη σχέση του ανδρόγυνου από τον περασμένο Ιούλιο, αλλά υπάρχουν ακόμα αρκετά «σκοτεινά» σημεία.

Η Καρολάιν, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, είχε υποστηρίξει πως κάτι δεν της άρεσε στη δουλειά του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου, πιθανόν σε σχέση με το ωράριό του ή τις αιφνιδιαστικές πτήσεις που είχε. Ίσως σύντομα υπάρξουν άτομα που θα καταθέσουν και θα επιβεβαιώσουν αυτό το σενάριο. Ταυτόχρονα, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως υπήρχε ενδοοικογενειακή ρήξη, αλλά και ευρύτερα προβλήματα, όπως για παράδειγμα με τη μητέρα του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, που υποστήριξε ότι δεν είχε κρατήσει το παιδί στην αγκαλιά της και ότι το είχαν δει για πολύ λίγο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Τέλος, φαίνεται να υπήρχαν και ζητήματα οικονομικής φύσεως, όπως για παράδειγμα ποιος συνεισφέρει περισσότερο για τις ανάγκες της οικογένειας.

«Η εκδοχή του έχει πολλά κενά»

«Βροχή» ερωτήσεων για τις ενέργειές του μετά τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν, δέχθηκε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος τόσο από τον ανακριτή όσο και από τον εισαγγελέα, κατά τη διάρκεια της απολογίας του. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, ακόμη και την ώρα που επί της ουσίας βρισκόταν ένα βήμα πριν από τη φυλακή φέρεται να τον ενδιέφερε η εικόνα που είχε ο κόσμος γι’ αυτόν. «Η εκδοχή του έχει πολλές … τρύπες και πολλά κενά», έλεγαν χαρακτηριστικά πηγές από τον χώρο των δικαστηρίων.

O συζυγοκτόνος ρωτήθηκε και απάντησε για όλα τα κρίσιμα διαστήματα: από τη γνωριμία του και τον γάμο του με την Καρολάιν, μέχρι την ημέρα της δολοφονίας στη μεζονέτα στα Γλυκά Νερά και όσα ακολούθησαν.  Στο επίκεντρο των ερωτήσεων ανακριτή και εισαγγελέα, βρέθηκε το τι ακριβώς συνέβη τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου. Ο κατηγορούμενος παρότι ρωτήθηκε κατ΄επανάληψη αν και τι έπραξε όταν είδε να μειώνονται οι αντιστάσεις της Καρολάιν, εκείνος φέρεται να μην έκανε τίποτα και επί της ουσίας την άφησε αβοήθητη.

Προσπαθώντας να αιτιολογήσει το σκηνικό που έστησε μετά τη δολοφονία, φέρεται να υποστήριξε ότι δεν ήξερε τι να κάνει και άρχισε να σκέφτεται τι μπορεί να γίνει για να μην μείνει το παιδί και χωρίς τον πατέρα του. Πάντως, λίγα λεπτά με τη δολοφονία της Καρολάιν θέτοντας σε εφαρμογή το σχέδιο του αποφάσισε να σκοτώσει και τον σκύλο τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος φέρεται να έλεγε και να ξαναέλεγε ότι του αξίζει η τιμωρία, αλλά ότι δεν θεωρεί τον εαυτό του ότι είναι το «τέρας» που παρουσιάζεται.

Γλυκά Νερά: Το οικόπεδο που είχαν αγοράσει πριν από το έγκλημα ο πιλότος και η Καρολάϊν

Έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. στη μεζονέτα για την κάρτα μνήμης της κάμερας

Ο συζυγοκτόνος που έπνιξε με τα ίδια του τα χέρια την 20χρονη μητέρα του παιδιού του και άφησε το βρέφος πάνω στο νεκρό κορμί της, ισχυρίζεται ότι έβγαλε την κάρτα μνήμης από την κάμερα του σπιτιού, αφού είχε ήδη αφαιρέσει τη ζωή της Καρολάιν. Ο 33χρονος προσπαθεί να πείσει τους δικαστές ότι δεν είχε προσχεδιάσει το έγκλημα όμως τα στοιχεία που υπάρχουν έως τώρα στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. δείχνουν ότι ο πιλότος αφαίρεσε την κάρτα μνήμης περίπου στις 00:00 το βράδυ και σαφώς αρκετά νωρίτερα από τον χρόνο θανάτου της νεαρής μητέρας.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι έβγαλε την κάρτα και αφού την έσπασε, την πέταξε στην τουαλέτα και τράβηξε το καζανάκι.Οι αστυνομικοί το πρωί του Σαββάτου, μαζί με ένα συνεργείο αποφράξεων, άδειασαν τον βόθρο της μεζονέτας στα Γλυκά Νερά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής Live News. Η έρευνα των αρχών ήταν ενδελεχής, ακόμα και στις σωληνώσεις προκειμένου να εντοπιστεί η κάρτα που όπως ισχυρίστηκε ο πιλότος πέταξε μέσα στη λεκάνη. Μέχρι στιγμής είναι άγνωστο αν οι αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν την κάρτα, ωστόσο οι εξελίξεις στην υπόθεση αναμένονται να είναι καταιγιστικές.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ