Κατερίνα Ιωαννίδου – νεκρός πυροσβέστης: Το “συγγνώμη” για τον αδικοχαμένο εθελοντή

Η Κατερίνα Ιωαννίδου, η εθελόντρια δασοπυροσβέστης οι εικόνες της οποίας κάνουν το γύρω του διαδικτύου και συγκλονίζουν το πανελλήνιο με την ηρωική της στάση απέναντι στις φωτιές μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 “Καλοκαίρι Μαζί”.  Η ίδια ζήτησε ένα μεγάλο «συγγνώμη» στους γονείς του εθελοντή πυροσβέστη που έχασε τη ζωή του στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, ενώ έστειλε και ένα μήνυμα προς όλους, αυτές τις δύσκολες ώρες με τις πυρκαγιές. «Να πω πραγματικά, μέσα από την ψυχή μου, ένα τεράστιο λυπάμαι και ένα τεράστιο συγγνώμη και στους γονείς του Βασίλη, του δικού μας Βασίλη που χάθηκε.

Και σε όλους ένα μεγάλο ευχαριστώ που ήταν εκεί και με βοήθησαν και εμένα να γυρίσω στο σπίτι μου σώα. Και ένα μεγάλο συγγνώμη», ανέφερε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλοκαίρι Μαζί».

Όπως τόνισε, «όλοι μας, αν θέλουμε, μπορούμε να γίνουμε ένα και να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο να μην επαναληφθεί αυτό το πράγμα ποτέ ξανά». «Ό,τι μπορώ εγώ προσωπικά, αλλά και όλοι μας θα το κάνουμε… Και με θυσίες. Τα πάντα όλα. Είμαστε πρόθυμοι προκειμένου να σωθούν ο φυσικός πλούτος, ζωές και περιουσίες», προέταξε. Ερωτηθείσα για τις περιπτώσεις συναδέλφων της που την ώρα που επιχειρούσαν στις φωτιές, έχαναν τα σπίτια τους, είπε πως «ήμουν μάρτυρας και σε ένα τέτοιο συμβάν στις Αφίδνες. Δεν θυμάμαι το όνομα του παιδιού γιατί εκείνη την ώρα κυριολεκτικά καιγόμασταν, δεν υπήρχαν υδροφόρες, τα οχήματα ήτα στεγνά».

KATERINA IOANNIDOY 2

 «Να αφήσουμε λίγο τα πολιτικά»

Όπως δήλωσε, «κάηκε το σπίτι ενός εθελοντή δασοπυροσβέστη των Αφιδνών. Μας παρέδωσε, στη δική μου ομάδα, των εθελοντών, τον σκύλο του και μας είπε κλαίγοντας: Είναι το μόνο που μου απέμεινε πια, να τον προσέχετε. Παραδώσαμε στο Ολυμπιακό Χωριό τον σκύλο του και από ό,τι έμαθα, τον βρήκε ο άνθρωπος».

Επίσης, έστειλε ένα μήνυμα προς όλους, ζητώντας «να αφήσουμε λίγο πολιτικά, κόμματα, ποιες έκανε, ποιος δεν έκανε. Αυτά θα τα βρούμε μετά. Σε τέτοιες καταστάσεις, όλοι μας μπορούμε να κάνουμε κάτι. Ακόμα κι αν αυτό είναι να δώσουμε ένα μπουκαλάκι νερό στους πυροσβέστες που τα παιδιά είναι 60-70 ώρες και βρέχαμε την άσφαλτο με τις μάνικες για να ξαπλώσουν δύο λεπτά, να ηρεμήσουν».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ