Κατασκηνώσεις: Στον «αέρα» τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον κορονοϊό

«Οι κατασκηνώσεις είναι βραδυφλεγείς βόμβες», αναφέρει ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης και τονίζει ότι «τα μέτρα είναι άκρως ελλιπή».

Οι κατασκηνώσεις πρόκειται να προκαλέσουν πονοκέφαλο στους ειδικούς, καθώς φαίνεται ότι υπάρχουν ελλιπή μέτρα, τα οποία ενδέχεται να εκτοξεύσουν τα κρούσματα και ιδιαίτερα ανάμεσα στα παιδιά. Μάλιστα, το γεγονός ότι δεν πραγματοποιούνται οι κατάλληλοι έλεγχοι στις νεαρότερες ηλικίες ενδέχεται να υπάρξει μεγάλη διασπορά του ιού.

Με αφορμή τα κρούσματα που εντοπίστηκαν σε κατασκηνώσεις, ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης μίλησε στο Mega και σημείωσε πως όχι μόνο «τα μέτρα είναι άκρως ελλιπή», αλλά και ότι οι συγκεκριμένοι χώροι αποτελούν «βραδυφλεγείς βόμβες».

«Στην παρούσα υγειονομική και επιδημιολογική κατάσταση, τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν θεσπιστεί για τις κατασκηνώσεις είναι άκρως ελλιπή. Δεν είναι δυνατόν τα παιδιά να μπαίνουν ούτε με rapid τεστ, ούτε με self test μέσα και να υπηρετούν άνθρωποι τα παιδιά, χωρίς να είναι εμβολιασμένοι», είπε χαρακτηριστικά.

«Είναι βραδυφλεγείς βόμβες εκεί μέσα, υπάρχουν πάρα πολλά παιδιά. Όποιος έχει πάει τα παιδιά του, γνωρίζει πως δεν είναι μόνο τα σπιτάκια που μένουν παρέες, αλλά υπάρχει και έντονη κινητικότητα μέσα στη κατασκήνωση», δήλωσε ο κ.Τζανάκης.

Παράλληλα, παρουσίασε τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν και είπε ότι «η κατασκήνωση θα μπορούσε να είναι μια εξαιρετική κοινωνική φούσκα, εάν τα υγειονομικά πρωτόκολλα εισόδου στεγανοποιούσαν την οποιαδήποτε είσοδο του ιού. Από την στιγμή που διάφοροι, όπως οι εργαζόμενοι που δεν είναι εμβολιασμένοι ή τα παιδιά δεν έχουν κάνει τεστ για να μπούνε μέσα, δεν μπορεί να γίνει».

Συναγερμός σε Χανιά και Χαλκιδική

Συναγερμός έχει σημάνει σε παιδικές κατασκηνώσεις στα Χανιά και την Χαλκιδική, καθώς έχουν εντοπιστεί πολλά κρούσματα ανάμεσα σε παιδιά.

Συγκεκριμένα, σε παιδική κατασκήνωση στο Ακρωτήρι Χανίων στην Κρήτη έχουν εντοπιστεί πάνω από 30 θετικά κρούσματα, ενώ οι γονείς σπεύδουν να πάρουν τα παιδιά τους και τους κάνουν τεστ προκειμένου να διαπιστώσουν αν έχουν μολυνθεί.

Μάλιστα, υπάρχουν φόβοι να είναι περισσότερα τα κρούσματα, αφού η κατασκήνωση φιλοξενεί εκατοντάδες παιδιά.

Επίσης, στη Χαλκιδική εκκενώνονται τμήματα παιδικής κατασκήνωσης που φιλοξενεί εκατοντάδες παιδιά από τη Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές της χώρας.

Εκεί εντοπίστηκαν τουλάχιστον δέκα κρούσματα, σε παιδιά ηλικίας από 13 έως 17 ετών, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πρόκειται για 14 κρούσματα, ενώ ξεκίνησε άμεσα και η διαδικασία της ιχνηλάτησης. Θετικά στον ιό βρέθηκαν ύστερα από τεστ τρία παιδιά από τη Λάρισα, ένα από τον Βόλο και τα υπόλοιπα από άλλες περιοχές, ενώ τα περισσότερα είχαν συμπτώματα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ