Καταγγελία για τις φωτιές στην Εύβοια: «Μαζέψτε τους Ρουμάνους πυροσβέστες, θα τα σβήσουν όλα»

Επιχειρηματίας από την Εύβοια μίλησε σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή και έκανε σοβαρές καταγγελίες για τους Έλληνες πυροσβέστες.

Μία σοβαρότατη καταγγελία έκανε σήμερα επιχειρηματίας στην Τσαπουρνιά της βόρειας Εύβοιας, κοντά στα Βασιλικά. Όπως είπε ο ίδιος στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του MEGA, «καήκαμε από πυροσβέστες που δήλωναν ότι αυτά τα σπίτια θα καούν, επειδή είναι παράνομα».

«Δεν το έλεγαν όλοι προφανώς. Άλλοι έλεγαν ότι μαζέψτε τους Ρουμάνους πυροσβέστες γιατί θα τα σβήσουν όλα. Οι Ρουμάνοι ήταν αποδοτικοί και σβήναν τις φωτιές, οι δικοί μας δεν είχαν νερό, δεν ήξεραν πως να τα σβήσουν… Έχει διαλυθεί ο μηχανισμός» είπε χαρακτηριστικά ο Αγησίλαος Βούλγαρης.

Και πρόσθεσε:

«Τα χρήματα δεν πρόκειται να φτάσουν. Μετά την πρώτη αρωγή, θα πρέπει να βρούμε εμείς τρόπο να βρούμε τα χρήματα μέχρι να αποζημιωθούμε».

«Δεν σκέφτομαι να φύγω από την περιοχή, αλλά να μείνω με τους άλλους κατοίκους να δούμε τι θα κάνουμε. Τα δάση πρέπει να αναδασωθούν και να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα» τόνισε ο ίδιος και επισήμανε ότι το κράτος δεν αφήνει τους ρητινοκαλλιεργητές, οι οποίοι γνωρίζουν τα δάση και θα μπορούσαν να αναλάβουν αυτές τις δουλειές υπό την ηγεσία της δασοπυρόσβεσης.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ