Καταδίωξη στο Πέραμα: «Βάλαμε τα χέρια ψηλά και μας πυροβόλησαν», λέει ο 15χρονος οδηγός

Στα δικαστήρια Πειραιά παρουσιάστηκε σήμερα ο 15χρονος Ρομά, ο οποίος οδηγούσε το αυτοκίνητο που καταδίωξαν οι 7 αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ μέχρι το Πέραμα. Σε δηλώσεις που έκανε τόνισε πως όταν σταμάτησαν σήκωσαν τα χέρια ψηλά, αλλά οι αστυνομικούς τους πυροβόλησαν.

«Μόλις σταματήσαμε βάλαμε τα χέρια ψηλά και αυτοί μας πυροβόλησαν», είπε για τους 7 αστυνομικούς που τους καταδίωξαν από το Αιγάλεω ως το Πέραμα ο 15χρονος οδηγός του κλεμμένου λευκού Hyundai Accent κατά την παρουσίασή του στα δικαστήρια Πειραιά.

Ο 15χρονος οδηγός τόνισε επίσης ότι όταν έκανε πίσω οι αστυνομικοί είχαν ήδη αφήσει τις μηχανές τους κάτω και πυροβολούσαν.

«Πυροβόλησαν τον φίλο μου. Στο Αιγάλεω δε σταματήσαμε γιατί φοβηθήκαμε, μη μας σκοτώσουν. Αυτό. Μόνο το αμάξι κλέψαμε», είπε και συνέχισε: «Σταματήσαμε με το λεωφορείο μούρη με μούρη και αυτοί άφησαν μετά κάτω τα μηχανάκια τους και μας πυροβολήσανε. Πρώτα πυροβόλησαν και μετά κάναμε πίσω. Εγώ οδηγούσα. Ο φίλος μου που σκοτώθηκε ήταν 18 χρονών και ήταν συνοδηγός».

Είπε πως δεν είχαν όπλα πάνω τους, ενώ διέψευσε πως εμβόλισε τους αστυνομικούς, λέγοντας πως όταν έκανε όπισθεν ήταν πεσμένες οι μηχανές και οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ είχαν ήδη πυροβολήσει. «Σταματήσαμε, αυτοί πυροβολήσανε», είπε. Είπε πως όταν βγήκε από το αυτοκίνητο κρύφτηκε στη ρόδα και όταν τελείωσαν οι γεμιστήρες, άρχισε να τρέχει.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ