Καταδίωξη στο Πέραμα: Κηδεύτηκε στο Σχιστό ο 18χρονος Ρομά

Πραγματοποιήθηκε η κηδεία του 18χρονου που έχασε την ζωή του από αστυνομικά πυρά στη καταδίωξη στο Πέραμα.

Το τελευταίο «αντίο» είπαν συγγενείς και φίλοι στον 18χρονο που έχασε την ζωή του από τα πυρά αστυνομικών στη καταδίωξη που πραγματοποιήθηκε στο Πέραμα.

Η κηδεία έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης (27/10) στο Σχιστό, ενώ η πορεία προς το κοιμητήριο έγινε υπό διακριτική αστυνομική συνοδεία.

Η ατμόσφαιρα ήταν τεταμένη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε μικρή ένταση και διαπληκτισμοί.

Σημειώνεται, ότι στα δικαστήρια Πειραιά παρουσιάστηκε νωρίτερα ο 15χρονος Ρομά, ο οποίος οδηγούσε το αυτοκίνητο που καταδίωξαν οι 7 αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ μέχρι το Πέραμα. Σε δηλώσεις που έκανε τόνισε πως όταν σταμάτησαν σήκωσαν τα χέρια ψηλά, αλλά οι αστυνομικούς τους πυροβόλησαν.

«Πυροβόλησαν τον φίλο μου. Στο Αιγάλεω δε σταματήσαμε γιατί φοβηθήκαμε, μη μας σκοτώσουν. Αυτό. Μόνο το αμάξι κλέψαμε», είπε και συνέχισε: «Σταματήσαμε με το λεωφορείο μούρη με μούρη και αυτοί άφησαν μετά κάτω τα μηχανάκια τους και μας πυροβολήσανε. Πρώτα πυροβόλησαν και μετά κάναμε πίσω. Εγώ οδηγούσα. Ο φίλος μου που σκοτώθηκε ήταν 18 χρονών και ήταν συνοδηγός».

Είπε πως δεν είχαν όπλα πάνω τους, ενώ διέψευσε πως εμβόλισε τους αστυνομικούς, λέγοντας πως όταν έκανε όπισθεν ήταν πεσμένες οι μηχανές και οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ είχαν ήδη πυροβολήσει. «Σταματήσαμε, αυτοί πυροβολήσανε», είπε. Είπε πως όταν βγήκε από το αυτοκίνητο κρύφτηκε στη ρόδα και όταν τελείωσαν οι γεμιστήρες, άρχισε να τρέχει.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ