Καρναβάλια 2023: Εμπνευσμένα από την Ουκρανία και την πολιτική επικαιρότητα – Όλα έτοιμα σε Πάτρα και Τύρναβο

Έτοιμα να βγουν στους δρόμους είναι τα άρματα στα μεγαλύτερα καρναβάλια της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, τα καρναβαλικά άρματα της Πάτρας είναι και φέτος εμπνευσμένα από την επικαιρότητα και έτοιμα να στείλουν το δικό τους, δυνατό μήνυμα.

Τα άρματα, που κάθε χρόνο κατασκευάζει το Καρναβαλικό Εργαστήρι του Δήμου Πατρέων, περιμένουν υπομονετικά για την παρέλασή τους το βράδυ της Παρασκευής 24 Φεβρουαρίου αλλά και για την μεγάλη παρέλαση της Κυριακής 26 Φεβρουαρίου, που θα συνοδεύουν και τα πληρώματα με τους χιλιάδες καρναβαλιστές.

Εύα Καϊλή, πολιτική επικαιρότητα, ΠΑΣΟΚ, ακρίβεια, πόλεμος στην Ουκρανία, social media και φυσικά κορονοϊός είναι μερικά από τα θέματα των αρμάτων. Μάλιστα, ξεχωρίζει το άρμα με ένα βανάκι που καβαλά ένα τανκ, ενώ γράφει «Imagine», εμπνευσμένο από το τραγούδι του Τζον Λένον, με αντιπολεμικό μήνυμα.

hell-oil-2.jpeg.webp

Ο φετινός βασιλιάς Καρνάβαλος είναι ένας κλόουν, ένας ζογκλέρ του τσίρκου και του γέλιου κυρίαρχος και ενταγμένος σε μια καλλιτεχνική, έντονα πολύχρωμη σύνθεση με πολλές φιγούρες, ζογκλέρ, καρουζέλ. Ένα μεγάλο λούνα παρκ που με την κίνησή του θα προκαλέσει τα βλέμματα.

Όλα έτοιμα και στον Τύρναβο

Αλλά και στον Τύρναβο οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις για την καρναβαλική παρέλαση της Κυριακής. Πολιτική, Εύα Καϊλή με Άραβες, το καλάθι του νοικοκυριού κ.α. είναι τα θέματα των 22 αρμάτων που ετοιμάζει το αμαξοστάσιο του Δήμου Τυρνάβου.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ