Καρναβάλι Πάτρας: Στον «πάγο» για τρίτη χρονιά; Αναμονή για μέτρα

Το Σάββατο 22 Ιανουαρίου είναι προγραμματισμένη η τελετή έναρξης για το Καρναβάλι της Πάτρας, όλα όμως ακόμα είναι στον «αέρα» για το τι θα γίνει το 2022.

Το καρναβαλικό ξεφάντωμα είναι και φέτος μετέωρο, με τη σκιά της πανδημίας να σκεπάζει τα σχέδια για το Καρναβάλι της Πάτρας.

Ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι «πρέπει να βλέπουμε τις υγειονομικές συνθήκες», ενώ για το αν θα γίνει φέτος ή όχι το Καρναβάλι σημείωσε πως «πριν δύο χρόνια, χωρίς κανένα κρούσμα κλείσαμε το Καρναβάλι, ενώ σήμερα, συνηθίσαμε λέμε “τι έγινε”».

Σύμφωνα με το pelop.gr, ο Δήμος έχει ξεκινήσει τον στολισμό της Πάτρας, δίνοντας το μήνυμα ότι «έχει ποικιλία η ζωή, έχει και αγώνες για επιβίωση αλλά και διασκέδαση».

Θα γίνουν οι παρελάσεις; «Ο Δήμος είναι έτοιμος, αλλά δεν είναι μόνο ο Δήμος» υπογράμμισε ο κ. Πελετίδης και συμπλήρωσε: «Το Καρναβάλι αφορά και τα γκρουπ, αφορά και τη συμμετοχή του κόσμου, αφορά το σύνολο».

«Είμαστε σε επαφή με την επιτροπή των επιστημόνων που εκφράζουν μία άποψη και μελετούν το πώς θα εξελιχθεί η πανδημία και βλέποντας και κάνοντας θα αποφασίσουμε» σημείωσε επίσης.

Για το Σάββατο που ήταν προγραμματισμένη η τελετή έναρξης του καρναβαλιού ανέφερε:

«Το Σάββατο θα κάνουμε συμβολικές κινήσεις» και πέταξε και το μπαλάκι στα πληρώματα έμμεσα για την σαββατιάτικη καρναβαλότσαρκα λέγοντας χαρακτηριστικά: «Άλλο οι συμβολικές κινήσεις και άλλο να κινητοποιείς τον κόσμο, που σημαίνει ότι θα πρέπει να έχεις και την ευθύνη για να μην γίνεις κέντρο διασποράς του κορονοϊού εσύ ο ίδιος με ό,τι θα οργανώσεις. Άρα θα γίνουν συμβολικές κινήσεις που θα δηλώνουν ότι η Πάτρα είναι εδώ και το καρναβάλι της είναι ζωντανό και ότι ετοιμαζόμαστε».

Πότε ανοίγει το Τριώδιο, πότε είναι Τσικνοπέμπτη και Καθαρά Δευτέρα

Το Τριώδιο ξεκινά την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022, η Τσικνοπέμπτη είναι στις 24 Φεβρουαρίου, ενώ η Καθαρά Δευτέρα πέφτει στις 7 Μαρτίου.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ