Καρναβάλι Πάτρας 2023: «Ξεσάλωσαν» πριν τη μεγάλη παρέλαση της Κυριακής – Μαγικές εικόνες

Σε ξέφρενους ρυθμούς η Πάτρα, έπειτα από τρία χρόνια παύσης, γιορτάζει το Καρναβάλι, αποδεικνύοντας γιατί έχει το «παρατσούκλι» η πρωτεύουσα του Καρναβαλιού.

Χιλιάδες είναι οι επισκέπτες της αχαΐκης πόλης, η οποία έχει 100% πληρότητα και «βουλιάζει» από το βράδυ της Παρασκευής.

karnabali11

Το βράδυ του Σαββάτου, μικροί και μεγάλοι καρναβαλιστές έκαναν μία πρόβα για την αυριανή μεγάλη παρέλαση, που αναμένεται να έχει διάρκεια σχεδόν 6 ώρες, και παρέλασαν με τις στολές τους στη νυχτερινή ή ποδαράτη παρέλαση.

Κέφι, μπριο και χαρά, ήταν το τρίπτυχο που έπρεπε να διαθέτουν οι καρναβαλιστές εκτός από την στολή του και οι εικόνες που έρχονται από την Πάτρα δείχνουν πως τα είχαν όλα στον υπερθετικό βαθμό.

Άλλωστε τρία χρόνια χωρίς καρναβάλι, ήταν αρκετά για να κάνουν χαμό στους κεντρικούς δρόμους της.

Το βράδυ του Σαββάτου εκτυλίχθηκε ένα φαντασμαγορικό θέαμα στην οδό Κορίνθου και στην πλατεία Γεωργίου Α΄με τους φωτισμούς, τη γρήγορη ροή, τα χρώματα και το κέφι να δίνουν λάμψη και μεγαλοπρέπεια στη νύχτα του τελευταίου Σαββάτου του Πατρινού Καρναβαλιού.

καρναβαλι1

ΠΑΤΡΑ11

Περισσότεροι από 50.000 καρναβαλιστές – μέλη των 139 πληρωμάτων του «κρυμμένου θησαυρού» – έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και προσέφεραν ένα μοναδικό θέαμα με τις πολύχρωμες και ευφάνταστες στολές τους, αλλά και με τις γεμάτες έμπνευση κατασκευές τους.

Η πρώτη μεγάλη παρέλαση ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου. Η συγκεκριμένη παρέλαση ονομάζεται νυχτερινή ποδαράτη, καθώς δεν παρουσιάζονται οι κατασκευές και τα άρματα των πληρωμάτων, αλλά παρελαύνουν μόνο τα μέλη τους με τις στολές τους.

https://www.youtube.com/watch?v=oyVKZ_cs0b0)

Τα μοναδικά άρματα που βγήκαν σήμερα στους δρόμους ήταν τα εξής: «Προπομπός», «Βασιλιάς Καρνάβαλος», άρμα Βασίλισσας με την Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2023, Άνθινο Άρμα με τη Βασίλισσα των Πατρινών Καρναβαλιών 2020, 2021, 2022, «Imagine», «Hell Oil», «Rabbit Test Show» και «Facebook».

Karnabali 2

patra1 3

thebest

patra11

patrasss

fb1

Το πρόγραμμα της αυριανής παρέλασης

Στη Μεγάλη Παρέλαση προπορεύονται τα καρναβαλικά άρματα του Δήμου κι ακολουθούν τα πληρώματα με τα άρματα και τις κατασκευές τους.

Η Δημοτική Μουσική στη κορυφή της παρέλασης της Κυριακής θα ακολουθείται από τα άρματα του Δήμου: «Προπομπός», «Βασιλιάς Καρνάβαλος», άρμα Βασίλισσας με την Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2023 Κατερίνα Βενέρη Σιούλη, Άνθινο Άρμα με τη Βασίλισσα των τριών προηγούμενων διοργανώσεω που δεν είχε πραγματοποιηθεί παρέλαση, Μαρία Κυριακοπούλου, «Imagine», «Hell Oil», «Rabbit Test Show», «Facebook», τα άρματα του Καρναβαλιού των Μικρών: «Ιγκουάνα», «Φεγγάρι», «Καρναβαλάκος», «Μάγισσα» (άρμα Αιμοδοσίας), «Σκυλάκι», «Σαρανταποδαρούσα» και «Τζιτζίκι».

Στο τέλος της μεγάλης παρέλασης της Κυριακής θα παρελάσουν επίσης τέσσερα άρματα και ένα βαγονέτο του σοκολατοπόλεμου, με τις σοκολατορίψεις να συνεχίσουν το αναλλοίωτο στο πέρασμα του χρόνου παραδοσιακό έθιμο γλυκαίνοντας τους θεατές σε πεζοδρόμια, μπαλκόνια της Κορίνθου και στην πλατεία Γεωργίου Α΄.

Η αυλαία του φετινού Πατρινού Καρναβαλιού θα πέσει στις 21.00 το βράδυ της Κυριακής στο Μόλο Αγίου Νικολάου όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης με το ροκ συγκρότημα 15 50 μιας και η επιτυχημένη ροκ μπάντα που μάλιστα έβγαλε και ένα νέο κομμάτι το «Πάτρα Ζω στον έρωτα σου».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ