Καρέ καρέ η δράση σπείρας που ανατίναζε ΑΤΜ – Βίντεο ντοκουμέντο

Δείτε βίντεο ντοκουμέντο από την σπείρα που ανατίναζε ΑΤΜ και άρπαξε πάνω από 1.170.000 ευρώ.

Πάνω από 1.170.000 ευρώ, είχε αποκομίσει σπείρα, που ανατίναζε ΑΤΜ και αφαιρούσε είτε ολόκληρες τις κασετίνες είτε τα χρήματα από αυτές.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες επέλεγαν να «χτυπήσουν» κατά τις πρώτες πρωινές, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες ενώ φορούσαν γάντια και μακρυμάνικες μπλούζες ή μπουφάν, προκειμένου να μην αφήσουν ίχνη τους στα σημεία.

Όπως διαπιστώθηκε είχαν ιδιαίτερη τεχνογνωσία ως προς τον τρόπο των εκρήξεων και επέλεγαν ΑΤΜ Τραπεζών που ήταν σε απομακρυσμένες περιοχές, εγκατεστημένα είτε σε σούπερ μάρκετ είτε σε εξωτερικούς χώρους.

Αρχικά πλησίαζαν με το όχημά τους το ΑΤΜ που είχαν στοχοποιήσει και ο συνοδηγός με γρήγορες κινήσεις τοποθετούσε τον σωλήνα διοχέτευσης αερίου και με σπινθήρα που προκαλούσε, είτε με μπαταρία είτε με TASER, πραγματοποιούσε την έκρηξη.

Έπειτα από ανεπιτυχείς απόπειρες διάρρηξης, κατά τις οποίες πραγματοποίησαν μεν έκρηξη αλλά δεν κατόρθωσαν να αφαιρέσουν τα χρήματα, αναβάθμισαν τον τρόπο δράσης τους και άρχισαν να πραγματοποιούν τις εκρήξεις με στέρεο εκρηκτικό που τοποθετούσαν μέσα στο ΑΤΜ.

Στη συνέχεια επιβιβάζονταν σε κλεμμένα οχήματα, και διέφευγαν. Για να πραγματοποιήσουν τα χτυπήματά τους, χρησιμοποιούσαν επίσης κλεμμένα οχήματα, βαρέως κυρίως τύπου, με τα οποία εισέρχονταν στο εσωτερικό των υποκαταστημάτων και στη συνέχεια εγκατέλειπαν στο σημείο, ενώ για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους, τους έβαζαν φωτιά ή τα περιέλουζαν με βενζίνη.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης τους είχαν τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ τους και χρησιμοποιούσαν κινητά τηλέφωνα και κάρτες SIM, καταχωρημένες σε ονόματα ανύπαρκτων αλλοδαπών.

Δείτε βίντεο από την δράση της σπείρας:

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ