Καπραβέλος: Εξασθενεί το τείχος ανοσίας των εμβολιασμένων, να προλάβουμε εκατόμβη νεκρών

Το «καμπανάκι» του κινδύνου έκρουσε ο Νίκος Καπρεβέλος λόγω της μεγάλης διασποράς του κορονοϊού, προειδοποιώντας πως το τείχος ανοσίας των εμβολιασμένων αρχίζει και εξασθενεί.

Για την επιθετική μορφή που έχει πάρει πλέον η πανδημία μίλησε ο διευθυντής της 2ης ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» Νίκος Καπραβέλος. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN μετέφερε την ανησυχία των ειδικών σχετικά με το ότι η πανδημία έχει αλλάξει και πως το τείχος ανοσίας των εμβολιασμένων αρχίζει και εξασθενεί. Επισήμανε, μάλιστα, πως έχει μεγάλη σημασία να προλάβουμε να ελέγξουμε το τέταρτο κύμα, ώστε να μην αφήσει πίσω του… εκατόμβη νεκρών.

«Ανησυχούμε από το εκρηκτικό μείγμα που διαμορφώνεται, η πανδημία έχει πάρει πιο επιθετικά χαρακτηριστικά, αυτή τη στιγμή οι υγειονομικές ανάγκες είναι πιο μικρές από τις δυνατότητες που έχουμε. Το ρήγμα των ανεμβολίαστων στο τείχος ανοσίας με ανησυχεί, οι εμβολιασμένοι είναι αναγκαίο να κάνουν αναμνηστικές δόσεις», επεσήμανε.

Αναφέρθηκε επίσης και στον πρώτο διπλά εμβολιασμένο ασθενή που νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, λέγοντας πως η κατάστασή του είναι υπό έλεγχο.

Παράλληλα, και σε ό,τι αφορά τους ανεμβολίαστους πολίτες, επεσήμανε χαρακτηριστικά: «Το «ρήγμα» στην ανοσία είναι πολύ μεγάλο: Αυτό των ανεμβολίαστων. Αυτό μας ανησυχεί περισσότερο. Το ρήγμα σε ένα πλοίο ανησυχεί όλους τους επιβαίνοντες. Δεν είναι μόνο οι ανεμβολίαστοι αυτοί που κινδυνεύουν».

«Να προλάβουμε το τέταρτο κύμα για να μην έχουμε εκατόμβη νεκρών»

«Είμαστε λίγο ανήσυχοι εάν θα τα καταφέρουμε ώστε το τέταρτο κύμα, αυτό που βλέπετε σε εξέλιξη, και κατά τον Αύγουστο, αλλά κυρίως από τον Σεπτέμβριο – Οκτώβριο και μετά, να είναι απόλυτα ελεγχόμενο, ώστε να μην αφήσει και αυτό μία εκατόμβη νεκρών», προειδοποίησε ο Νίκος Καπραβέλος.

Ο κ. Καπραβέλος εξέφρασε, εν τω μεταξύ, την εκτίμηση ότι είναι αδύνατο να επιτευχθεί το επιδιωκόμενο τείχος ανοσίας μέσα σε λίγες ημέρες, τασσόμενος υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού σε ευαίσθητες κατηγορίες εργαζομένων, γιατί η «επικοινωνία των ανεμβολίαστων με ευπαθείς ομάδες θα είναι καταστροφική, άρα και η πολιτεία θα πρέπει να πάρει μέτρα».

Τέλος, επανέλαβε τη σημασία χρήσης της μάσκας και αποφυγής του συνωστισμού, προκειμένου να αποφευχθεί ένα καταστροφικό τέταρτο κύμα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ