Καπραβέλος: Διασωληνώνουμε ασθενείς εκτός ΜΕΘ

Τη δραματική κατάσταση που βιώνουν τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης περιέγραψε ο Νίκος Καπραβέλος. «Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου φθίνει με τον καιρό, αλλά σε καμμιά περίπτωση δεν μηδενίζεται και συνεχίζει να προστατεύει από τη βαριά νόσηση», τόνισε ο Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος.

«Ζούμε και πάλι στιγμές του Νοεμβρίου του 2020», είπε ο Νίκος Καπραβέλος, περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και ειδικότερα στο «Παπανικολάου», στο οποίο ο ίδιος είναι διευθυντής ΜΕΘ.

Ο Νίκος Καπραβέλος απέδωσε, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», την εκρηκτική εικόνα της πανδημίας στη βόρεια Ελλάδα γενικά και στη Θεσσαλονίκη ειδικά, στο γεγονός ότι τα ποσοστά εμβολιασμού είναι πολύ χαμηλά, αλλά και στο ότι δεν τηρούνται τα μέτρα.

Ο κ. Καπραβέλος αποκάλυψε ότι την Κυριακή διασωληνώθηκαν ασθενείς εκτός ΜΕΘ και σήμερα το Νοσοκομείο «Παπανικολάου» ξεκινάει εφημερία χωρίς καμία ελεύθερη κλίνη σε ΜΕΘ.

Παναγιωτόπουλος: Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου φθίνει, αλλά δεν μηδενίζεται

Το μέλος της επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, δήλωσε πως σε ότι αφορά τον εμβολιασμό των παιδιών από την ηλικία των 5 ετών, υπάρχουν μελέτες που δίνουν το «πράσινο φως» στο εμβόλιο της Pfizer, οι οποίες όμως θα εξεταστούν τόσο από τον ΕΜΑ όσο και από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, πριν ληφθούν οι τελικές αποφάσεις στη χώρα μας.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε στη συνέχεια ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου φθίνει με τον καιρό, αλλά σε καμμιά περίπτωση δεν μηδενίζεται και συνεχίζει να προστατεύει από τη βαριά νόσηση, καλώντας όμως όλους να κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου μόλις περάσει το εξάμηνο από τη δεύτερη.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ